Hüseyin Çelik'ten Haber Türk Tv'ye Çakırözer tehdidi

AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer'in katıldığı kongre salonundan canlı yayınlacak HaberTürk TV programını durdurdu.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Cumhuriyet, Aydınlık, Sözcü, Gözcü, Evrensel, Birgün ve Yeniçağ gazetelerinin yarınki AKP kongresine alınmayacağının bugün basına yansımasının ardından AKP'den bir gazeteciye daha sansür geldi.

Cumhuriyet'in haberine göre AKP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer’i AKP 4. Olağan Kongresi’ni değerlendirmek üzere kongrenin yapılacağı Ankara Spor Salonu’na çağıran Habertürk TV’nin programını "akşamki programa katılmama" tehdidi ile durdurdu.

"Çakırözer ile program yapılırsa..."
HaberTürk temsilcileri ile görüşen yetkililer program yapılırsa “Akşam saatlerinde Hüseyin Çelik’in HaberTürk’te katılacağı televizyon programını iptal edeceğini” belirtti. Bunun üzerine Çakırözer’in yaptığı “Programı stüdyoda yapalım” teklifini reddeden HaberTürk temsilcileri programı iptal etti.

Yaşanan olaya tanık olan salonda görev yapan gazeteciler, “Program saat 18: 00’de canlı yayına başlayacakken, AKP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in ofisinden bir görevli geldi. Habertürk TV temsilcilerine ‘Bu yayını burada yapmayın’ uyarısı yapan görevli, program yapılırsa ‘Akşam saatlerinde Hüseyin Çelik’in HaberTürk’te katılacağı televizyon programını iptal edeceğini’ de belirtti. Uyarı üzerine HaberTürk temsilcileri Çakırözer’den anlayış göstermesini rica ederek özür diledi” diye konuştular.