Hürriyet'ten kovulan Akif Beki'nin yeni adresi belli oldu: Hürriyet'i hedef aldı

Hürriyet'ten kovulan Akif Beki, AKP'li "muhaliflerin" gazetesi Karar'a transfer oldu, ilk yazısında Hürriyet'i hedef aldı.

Hürriyet gazetesi tarafından kovulan Akif Beki'nin yeni adresi Karar oldu.

Karar'daki ilk yazısında Hürriyet'i ve yıllardır en büyük desteği verdiği AKP'yi hedef alan Beki, şu ifadeleri kullandı:

Bizim mesleğin erbabına yapılacak en ahlaksız teklif, vicdana sadakatsizlik istemektir. Doğru bildiklerine ihanet etmesini beklemektir. Yani gerçeği başkalaştırmasını, gördüğünden farklı bir şeymiş gibi göstermesini talep etmektir. O da kalemini satması demektir.

***

Bu ahlaksız teklifin illa bir pazarlık masasında, karşınıza oturan birileri tarafından harfi harfine söze dökülerek yapılması gerekmez.

Vicdana sadakatsizliği reddetmek hıyanet sayılıyorsa, o baskı altında her söz sahibi zaten zorunlu olarak bu teklife muhataptır.

Hatta en ufak bir eleştiri kriminalize ediliyorsa...Özgür bir tartışma ortamını savunmak hainleştirilme gerekçesi oluyorsa... İtiraza ihanet, çok sesliliğe de fitne deniyorsa ortada başka bir teklif zaten yoktur. Kabule zorlandığınız tek seçenek, bu tekliftir.

***

Kendi fikrinize sahip olmanızı kağıt üstünde yasaklamayan ama doğal ve bireysel olmasını fiilen imkansızlaştıran bu durumun kendisidir işte ahlaksız teklifin sahibi.

Kısacası, bugün buradaysam biraz da zorunlu bir seçim, mecburi istikamet de diyebilirsiniz.

***

Burası, 28 Şubatları aşıp gelen bir kadronun meslekteki son durağı.

Serbest düşüncenin sığınağı bizim için. Hür fikrin, hür vicdanın kalesi.

Şikayetim var mı peki?

Ne derler bilirsiniz, hamala semeri yük olmaz.