Hürriyet'e 'gizlilik ihlali' soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara katliamının faillerine ilişkin haber yaptığı gerekçesiyle Hürriyet Gazetesi hakkında soruşturma açtı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Katliamı'na ilişkin soruşturmada, saldırıyı gerçekleştiren canlı bombalara yardım edenlerin isimleri ile bulundukları yer ve kullandıkları araçlara ilişkin yapılan haber nedeniyle Hürriyet Gazetesi'ne soruşturma açtı. “Gizliliği ihlal” iddiasıyla başlatılan soruşturmada, haberin zamanlaması da “manidar” buldu.

Sözcü'de yer alan habere göre; Ankara Başsavcılığı, dün Hürriyet Gazetesinin internet sitesinde yayımlanan haberde, saldırganlara Ankara’ya gelişleri sırasında yardım edenlerden birinin ismi ile bu kişilerin bulundukları şehir ve kullandıkları araçlara ilişkin bilgilere yer verilmesi nedeniyle “gizliliği ihlal” soruşturması başlattı. Haberin, şüphelilere yönelik operasyonun devam ettiği sırada yayımlandığını belirten savcılık kaynakları, konunun internet sitesinde yer almasının ardından, bazı şüphelilerin izlerini kaybettirdiği ve gözaltı işleminin geciktiğini belirttiler.