Hürriyet yazarı Selvi 'İbre Binali Yıldırım'ı gösteriyor, sürpriz yok' yazdı

AKP'ye yakınlığıyla tanınan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde, önceki günkü yazısını pekiştiren bir yazı kaleme aldı ve "Sürpriz yok, ibre Binali Yıldırım'ı gösteriyor" dedi.

Haber Merkezi

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından azledilmesinin ardından AKP’de başlayan kongre sürecini ve yeni adayın kim olacağına ilişkin yapılan temayül yoklamaları sırasında AKP’li milletvekillerinin ve il başkanlarının yaklaşımlarının sürprize yer bırakmadığını belirterek, “İbre Binali Yıldırım’ı gösteriyor” dedi.

Selvi yazısında, "AK Parti, MHP desteği ile partili cumhurbaşkanlığını gerçekleştirip, işi sağlama almak istiyor" iddiasını da dile getirdi. 

Selvi yazısını şöyle sonlandırdı: 

"Milletvekillerine temayül yoklamasında nelerin yaşandığını sorduk. Her milletvekiline imza karşılığı bir zarf verip, içine bir ismi yazıp, sandığa atmaları istenmiş. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, kongre süreci hakkında milletvekillerini bilgilendirdikten sonra sözlerini, 'Arkadaşlar bu hareketin lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır' diye tamamlamış. Erdoğan ismi geçince alkışlar yükselmiş, mesaj alınmış. İki gündür İl başkanları ve milletvekilleriyle konuşuyorum. 'Sürpriz yok' diyorlar. İbrenin Binali Yıldırım’ı gösterdiğini söylüyorlar."

18 Mayıs 2016 tarihli yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.