Hürriyet yazarı Bayer'den çirkin yazı: Ermeniler gına getirdi!

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, Büyük Felaket'in 100. yıldönümü nedeniyle yazdığı köşe yazısında, "Ermeniler gına getirdi" derken, "Ermenilere, Türk toplumu insani duyarlılık gösterdi, insani yardım elini uzattı. Birçok Ermeni kızı Türk gençleri ile evlendirildi. Komşu Ermeni aileleri korundu" yorumunda bulundu.

Haber Merkezi

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, bugünkü yazısında Ermeni halkının "Büyük Felaket"i hakkında "Ermeniler gına getirdi" başlıklı bir yazı yazdı.

Yazısına "Her yıl 24 Nisan öncesinde ve sonrasında, Ermenilerin dünya çapında yaptıkları azgınlıklar doğrusu gına getirdi" diyerek başlayan Bayer, Ermenileri Avrupa devletlerinin kışkırttığını, onların Türklere ve Kürtlere zulmettiğini, bu yüzden de Türklerin kendilerini korumak için müdafaaya geçtiğini öne sürdü.

Aydınlara ve akademisyenlere, "önce ulusal çıkarlarımızı ve devletin onurunu düşünün" diye seslenen Bayer, "Ermenilere, Türk toplumu insani duyarlılık gösterdi, insani yardım elini uzattı. Birçok Ermeni kızı Türk gençleri ile evlendirildi. Komşu Ermeni aileleri korundu" dedi.