Hürriyet ve Milliyet'e Google'dan darbe

Google, dün gece yaptığı bir operasyonla, "SEO spami" yapan ve bir çok kullanıcı tarafından eleştirilen yayınlara çok ağır ceza kesti ve Google aramalarında görünmelerini engelledi. Siteler, daha sonra tekrar görünür oldu.

eticaretmag.com'un haberine göre, Google, dün gece yaptığı bir operasyonla, uzun süredir SEO spami yapan ve bir çok kullanıcı tarafından eleştirilen yayınlara çok ağır ceza kesti. Türkiye’deki haber okurlarının, attıkları tartışmalı başlıklar ve içerikler ile çok büyük çoğunluğunu kendilerine çeken büyük basın ve yayın kuruluşlarının sayfaları, artık Google aramalarında ya hiç çıkmıyor, ya da arama sıralarında çok gerilerde çıkıyordu.

2013 yılında Google’ın arama algoritmalarını güncellemesi ile birlikte artan bir şekilde SEO spam’i yapan yayınlar, okurlarda da tatminsizik bırakıyordu. Görünüşe göre bu akşam oynanan Galatasaray – Anderlecht maçının canlı yayın ve yorumları üzerine yapılan SEO spamleri Google algoritmalarına “yeter” dedirtmiş olacak ki, bir çok yayın ya tamamen Google arama motorunda engellendi veya ranking’leri çok düşürüldü.

Hürriyet Gazetesi, Milliyet Gazetesi, Radikal Gazetesi, Habertürk Gazetesi, MyNet, Akşam Gazetesi, Star Gazetesi, Bugün Gazetesi, CNN Türk, Türkiye Gazetesi'nin de bulunduğu yayınlar daha sonra tekrar arama moturu sonuçlarında üst sıralara çıkmaya başladılar.