Hürriyet, Erdoğan'dan özür diledi, editörü işten attı

Hürriyet Gazetesi, bugün öğle saatlerinde internet sayfasında yayınladığı Erdoğan'ı İsa'nın son yemeğinde tavuk yerken gösteren kurgu görselden dolayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan özür diledi ve görseli yayınlayan editör ve sorumlu müdürü işten çıkardı.

Hürriyet Gazetesi, bugün internet sitesinde yayınladığı bir haber görselinden dolayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan özür diledi ve görseli yayınlayan editör ve sorumlu müdürü işten çıkardığını açıkladı. 

Hürriyet gazetesinin internet sitesinde bugün öğle saatlerinde "13'üncü Cuma uğursuzluğunun 13 sebebi" başlıklı haberde kurgu bir resim yayınlandı. Resimde, İsa'nın havarilerle son yemeğinde havarilerin arasında tavuk yiyen Erdoğan da kurguyla yerleştirilmişti. 


HÜRRİYET'TEN ÖZÜR 

Hürriyet'ten daha sonra yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Gazetemizin internet sayfasında bugün öğle saatlerinde yayımlanan bir içerikte, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı da gösteren ve hiçbir şekilde kabul edilmesi mümkün olmayan bir görsel malzemeye yer verildiği üzüntüyle tespit edilmiştir.
Bu durum fark edilir edilmez söz konusu içerik yayından kaldırılmıştır. 
Yürütülen süratli incelemenin sonunda bir dikkatsizlik sonucu meydana geldiği anlaşılan bu hatada sorumluluğu tespit edilen editör ile metnin hazırlandığı dijital yan yayınlar bölümünün başında bulunan içerik müdürünün görevine son verilmiştir.  
Yapılan, vahim bir hatadır. Ortaya çıkan bu durumdan dolayı Sayın Cumhurbaşkanı’ndan özür diliyoruz."

Söz konusu haber Hürriyet'te şu şekilde yer almıştı: 

HÜRRİYET "YÜZDE 52'YLE SEÇİLEN MURSİ'YE İDAM" HABERİ YÜZÜNDEN DE SORUŞTURMA GEÇİRMİŞTİ

17 Mayıs'ta da Hürriyet’in internet sitesinde yer alan "Yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanı’na idam" başlığıyla yayınlanan haber nedeniyle gazeteye soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmada verilen takipsizlik kararı dün kesinleşmişti.