Hasan Pulur'a veda: Yatılı okuduğu Kabataş Lisesi'nin önünden geçirildi

83 yaşında hayatını kaybeden gazeteci-yazar Hasan Pulur'un cenazesi, vasiyeti üzerine yatılı okuduğu Kabataş Lisesi'nin önünden geçirildi. Pulur'un cenazesi Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Organ yetmezliği nedeniyle 6 aydır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden duayen gazeteci Hasan Pulur son yolculuğuna uğurlandı. Pulur'un cenazesi, evinin önünde helallik alınmasının ardından vasiyeti üzerine yatılı okuduğu Kabataş Lisesi'nin önünden geçirildi. Pulur için çalıştığı Milliyet gazetesinde de tören düzenlendi.

Gazeteci Hasan Pulur'un cenazesi, sabah saatlerinde helallik alınmak üzere Ulus'taki evinin önüne getirildi. 

Pulur'un evinin önündeki helallik alma sırasında Oğlu Tevfik Bülent Pulur, gelini Cemile Pulur, torunları Lal Pulur, Su Pulur ile rahmetli olan oğlu Korkut Pulur'dan olan torunu Cem Pulur, yakın akrabaları ve komşuları hazır bulundu.

KABATAŞ LİSESİ'NİN ÖNÜNDEN GEÇİRİLDİ

Hasan Pulur için evinin önünde helallik alınıp, dua edildi. Daha sonra Hasan Pulur'un cenazesi vasiyeti üzerine yatılı okuduğu Kabataş Lisesi'nin önünden geçirildi. Pulur'un cenazesi daha sonra Çağlayan'daki Milliyet Gazetesi binasına getirildi. Burada Pulur'un tabutuna çalışma arkadaşları tarafından karanfiller bırakıldı.

Gazete önünde yapılan ve gazete çalışanlarının katıldığı törende Pulur için helallik istendi. 

TOPRAĞA VERİLDİ

Hasan Pulur'un cenazesi, Milliyet gazetesi önündeki törenin ardından Levent'teki Afet Yolal Camisi'ne getirildi. Pulur'un oğlu Bülent Pulur ve yakınları, burada taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, eski bakanlardan Hikmet Sami Türk, Yaşar Okuyan, Ertuğrul Günay, Mehmet Ağar, eski milletvekillerinden Berhan Şimşek, İlhan Kesici, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, Oktay Ekşi ile vatandaşlar katıldı. Gazeteci Hasan Pulur'un cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

1932'de İstanbul'da doğan, babası subay olduğu için öğrenimini çeşitli okullarda tamamlayan Pulur, Son Saat, Yeni İstanbul, Vatan, Havadis, Akşam, Milliyet, Hürriyet ve Güneş gazetelerinde çalıştı. Hasan Pulur, 1998 yılından bu yana Milliyet gazetesinde "Olaylar ve İnsanlar" adlı köşesinde okurlarıyla buluşuyordu.