Hande Ataizi AKP yasağını deldi, ağır ceza geldi

AKP, televizyon programlarının sabit öğlen kuşağı haline gelen evlilik programlarını KHK ile yasaklamıştı. Kararı delen ilk isme büyük ceza geldi.

RTÜK, geçtiğimiz hafta Sony Channel'da yayımlanmaya başlanan "Hande Ataizi ile" isimli evlilik programına 5 kez yayın durdurma ve en üst sınır olan yüzde 5 oranında para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

Üst Kurul, bu programda stüdyoda bulunan damat ve gelin adaylarının birbirleriyle stüdyo içi ve dışında yakınlaştıklarını, programda katılımcıların beğendikleri adaylarla birbirini tanımasına imkan tanındığını ve bu süreçlerde yaşanan tartışmalar ile katılımcıların birbirlerini yalancılıkla suçladığı diyalogların da ekrana yansıtıldığını belirtti.

Programda aynı ortamdaki birden çok damat adayının aynı kadınla ilgilenmeleri veya bir kadının aynı anda birden çok erkeğe ilgi göstermesi ve aralarındaki kavgaların da ekrana taşınmasının özellikle gençler üzerinde olumsuz rol model oluşturduğunu belirten Üst Kurul, yapılan yayınların aile kurumunu zedelediği görüşünü savundu.

Bu kapsamda Sony Channel'da 23 Ekim Pazartesi günü yayına başlayan "Hande Ataizi ile" isimli evlilik programına en üst sınır olan yüzde 5 oranında para cezası uygulanması kararlaştırdı.

Programa ayrıca 5 kez yayın durdurma cezası verildi.