Hablemitoğlu'ndan Takvim'e yalanlama: Ben bu arkadaşa konuşmadım

Orhan Pamuk'un yeni kitabında Türkiye'yi eleştirdiğini belirten Takvim gazetesi, dün Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu'nun Takvim'e konuştuğunu ve Orhan Pamuk'a cevap verdiğini anlatan bir haber yayımladı.

Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu'nun "Bunlar edebiyat lobisinin oyunudur. Pamuk bir dünya projesidir" dediğini söyleyen haberde, Mevlüt Yüksel, Hablemitoğlu'nun Takvim'e konuştuğunu ifade etmişti.

Mevlüt Yüksel imzalı yayımlanan haberde, Profesör Doktor Şengül Hablemitoğlu'nun "Dünyada bir edebiyat lobisi var. Bu lobi her ülkeden bir kaç isim seçip onlara kendi ülkelerini karalama görevini verir. Sonra da onları ödüllendirirler." ifadelerini kullandığı ve Elif Şafak'a göndermede bulunduğu iddia edildi.

Takvim gazetesinin yaptığı haberi yalanlayan Şengül Hablemitoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan "Takvim; yine yapmış yapacağını ben bu arkadaşa konuşmadım ama konuştuğumu söylüyor... " diye yazdı.

Hablemitoğlu, attığı tweetlerin devamında şu ifadeleri kullandı:  "Bari cümleleri doğru kursaydın... Bu Türkçe ile nasıl iş buluyorsunuz?"