Habervaktim yazarından Fazıl Say’a büyük hakaret

Gericilerin Fazıl Say’a öfkesi dinmiyor. Habervaktim sitesi yazarlarından Arzu Erdoğral bugünkü yazısında Say’a terbiye sınırlarını aşan hakaretlerde bulundu.

Geçtiğimiz gün “dini değerlere hakaret” suçlaması ile mahkemeye çıkarılan ve 1,5 yıla kadar hapis cezası istenen Fazıl Say’a gericilerin öfkesi bitmiyor. Ülkenin ilerici kamuoyunun Say’a sahip çıkması bu kesimin öfkesini bir kat daha artırmış durumda.

Say’a yönelik hakaretlere bugün bir yenisi daha eklendi. Gerici Habervaktim sitesi yazarlarından Arzu Erdoğral Fazıl Say için terbiye sınırlarını aşan ifadeler kullandı.

"İnsan olanın nazarında on para etmez"
Erdoğral yazısında bilindik argümanları sıralayarak dine yapılacak eleştirilerin ifade özgürlüğü kapsamına girmediğini söyledi şu ifadeleri kullandı:

“Her türlü hakaretin üzerine kılıf yapa yapa ifade özgürlüğü kavramını öylesine zayıflattılar ki multivitamin takviyesi bile yapsan yattığı yerden doğrulamaz.

Bugün sadece İslam dinine değil hangi inanca yapılırsa yapılsın bunun büyük bir küstahlık ve densizlik olduğu fikrini söylemenin adı ise gericilikle eşdeğer hale getirildi.

Piyanist Fazıl Say ve beni Fazıl Say diyenlerin arkasına sığınarak söyledikleri, insan olanın nazarında on para etmez ama bu şımarıklığın karşılığı da (Bakan Egemen Bağış'ın dediği gibi) saçmalama özgürlüğü SAYılamaz.”

Erdoğral ilerici kamuoyunun Say’a sahip çıkmasından da rahatsız olmuş olacak ki yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Açılan davadan çok bazı yayın organlarında açılan dava bahanesi ile yine hadsizlerin sahneye çıkışı ise dikkat çekiciydi.

Radikal İslamcılar, kökten dinciler, gericiler, aydın düşmanları gibi replikler sayfaları süsledi.”

"Nerede yavşak, adi, hırsız şaklaban varsa hepsi Fazıl Say gibi"
Eydoğral Say’a olan hıncı ile yazısında terbiye sınırlarını da aşan öyle bir laf etti ki, kanunlara göre de açıkça hakaret suçu işlemiş oldu:

Şimdi Fazıl Say'ın kullandığı tek bir cümleden bazı kelimeleri alıp ibreyi tersten çevirelim

"Nerede yavşak, adi, hırsız şaklaban varsa hepsi Fazıl Say gibi ateist, bu bir paradoks mu?"

Kabul ediyorlarsa hadi buyursunlar âşıklar atışmasına! Ama kızmak yok… Bu cümleyi de başlangıç SAYsınlar!

Say’ın kullandığı ifadeler ile oynayarak içinden hem Say’a hem ateistlere hakaretler eden Eydoğral’ın bu yazısı, attığı birkaç tweet yüzünden "dini değerlere hakaret" suçlaması ile Dünya çapında bir müzisyeni mahkeme koridorlarına çağıran kanun adamlarının dikkatini çekecek mi merak konusu…

(soL -Haber Merkezi)