Habervaktim cihada başladı!

Gerici saldırıların medyadaki adresi <em>habervaktim.com</em> sitesi, şimdi de Suriyeli muhalif çetelerin işledikleri cinayetleri "domuz avı"na benzetti. <em>soL Portal</em> tarafından haberleştirilen olayı, mücahitlerin kahramanlığının ödüllendirilmesi olarak veren site, öldürülen Suriyelileri domuza benzetti.

habervaktim.com adlı sitede yayınlanan bir haberde, Suriye'de silahlı çete üyelerinin öldürdükleri her insan başına prim aldıklarına dair haberin veriliş biçimi, sitenin cihada Türkiye'den katıldığının işareti oldu. Siteye göre, Suriye'de asker ve sivillere yönelik acımasız katliamların sorumlusu olan silahlı çete üyeleri birer mücahit, öldürülenler ise "domuz".

Çetenin komutanının, Bab'lı olduğu söylenen bir zenginin verdiği bağışları çete üyelerine tek tek dağıtmasını da mücahitlerin kahramanlığının ödüllendirilmesi olarak veren habervaktim, prim karşılığında insan öldürülmesini normal bir olaymış gibi aktardı.

Habere yapılan yorumlar ise, habervaktim zihniyetinin insanlıktan ne kadar uzak olduğunun göstergesi niteliğinde. Bir okur tarafından yapılan yorumda, "Esad'ın askerlerine domuz diyerek domuzlara hakaret edilmesinin doğru olmadığı" savunulurken, bir başka okur da "kafirler kinlerinden kudursunlar, mallarinizla canlarinizla cihad farzdir bu gün esed ve musriklerine" biçiminde bir yorum paylaştı.

İlk kez 6 Kasım tarihinde soL Portal'da yayınlanan haberde, söz konusu olayın video görüntüleri de alt yazı eklenerek sunulmuştu. habervaktim sitesi, soL Portal'da yer alan çeviriyi kullanarak yaptığı bu haberin kaynağına dair ise, en ufak bir açıklama girmedi.

(soL - Haber Merkezi)