Habertürk'ün Zaman'dan transferi

1 Mart'ta çıkacağı belirtilen ve hazırlıkları süren Habertürk gazetesi, Zaman gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca'yı kadrosuna dahil etti.

soL (HABER MERKEZİ) Ciner Medya Grubu tarafından 1 Mart itibariyle çıkarılması beklenen ve tanıtımlarına başlanan Habertürk gazetesi, kadro hazırlıklarına devam ediyor. İddialara göre Habertürk, Zaman gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca'yı da yazar kadrosuna dahil etti. Karaca'nın Habertürk'e transferi konusunda Fethullah Gülen'in de onay verdiği de iddia edildi.

Nihal Bengisu Karaca uzun yıllar Aksiyon dergisinde sinema ve kültür yazıları yazdıktan sonra Zaman gazetesinde çalışmaya başlamıştı. Karaca, iki yıl önce Radikal gazetesinde çıkan, tesettürlü kadınların denize girmesindeki zorlukları anlatan yazısı ile daha fazla gündeme gelmişti. Zaman'da köşesi bulunan ve Turkuaz ekinin editörlüğünü yapan Karaca'nın Habertürk yetkilileri ile görüşerek prensip anlaşmasına vardığı, hem Habertürk gazetesi hem de Habertürk kanalında görev alacağı belirtildi.

Habertürk gazetesinin reklam kampanyasında "farklı bir gazete" vurgusu yapılıyor ve bu farklılık iddiası Milliyet, Hürriyet, Vatan, Sabah ve Akşam gazetelerinin isimlerini içeren kelime oyunları ile öne çıkarılıyor. Kampanyada ismi anılan basın organları arasında Zaman, Yeni Şafak, Star ve Vakit gibi gazetelerin bulunmaması dikkat çekmişti. Habertürk'ün bu son transferi gazetenin nasıl bir farklılık barındıracağı ile ilgili ipuçları verirken aynı zamanda tanıtım kampanyasının da bir parçası oldu. Milliyet, Hürriyet ve Sabah gibi "merkez basın" olarak adlandırılan büyük gazetelerde türbanlı yazar yokken yaklaşık iki yıldır birçok gazetenin kadrosunda türbanlı gazeteci ve yazarların yer almaya başlaması, bir farklılık olarak sunuluyor. Kendi niteliklerinden bağımsız olarak gazetelere "farklı bir renk" katan unsurlar olarak görülen türbanlı kadın yazarlar, basın dünyasında ayrı bir kategori haline gelmiş durumda.