Habertürk'te AKP operasyonu: Başbakan'ın komşusu yeni Ankara temsilcisi

Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, "Fasılda eğlenen bakanlar" haberi Başbakan'ı rahatsız edince görevden alındı. Sarıkaya'nın yerine Ankara Temsilciliği görevine getirilen Başbakan Erdoğan'ın komşusu Erdal Şen'in, ilk toplantısını besmeleyle açtığı iddia edildi.

Habertürk'ün Ankara temsilcisi Muharrem Sarıkaya'nın görevden alınmasının ardından bu göreve getirilen Erdal Şen'in ilk toplantısını "besmeleyle" açtığı iddia edildi.

Gerçekgündem'in haberine göre, gazetede bu sabah yapılan gündem toplantısını besmele çekerek açan Erdal Şen 'daha dinamik' bir yapıya bürüneceklerini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın komşusu olan Erdal Şen toplantıyı "Allah muvaffak eylesin" sözleriyle bitirdi.

Gazete yönetimi, Turgay Ciner'in talimatıyla görevden alınan Muharrem Sarıkaya'ya köşe yazarlığı teklif etti. Gazeteden ayrılıp ayrılmamayı düşünen Sarıkaya, bu konuda kesin kararını henüz vermedi.

Ankara bürosu çalışanlarının görev değişiminden memnun olmadıkları ifade ediliyor.

Başbakan'ın Habertürk talimatı
Gazete Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'nın görevden alınmasının ardında bir 'kaset' rahatsızlığının yattığı iddia ediliyor.

Afyonkarahisar'daki patlamanın ardından Ankara bürosunun hazırladığı "Fasılda eğlenen bakanlar" haberinin Başbakan Erdoğan'ı rahatsız ettiği ve bu haber nedeniyle önce Habertürk TV Haber Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın ardından Muharrem Sarıkaya'nın görevden aldığı iddia ediliyor.