Habertürk rezalette Akit gazetesine rakip oldu!

Habertürk gazetesi iki kadının halay çektiği fotoğrafları, "Kadın PKK'lıların şoke eden görüntüleri" başlığıyla duyurdu. Hazırladığı garabetle açıktan nefret suçu işleyen gazete bu kez Akit'e fark attı.

Habertürk açıktan nefret suçu işlediği uydurma bir habere imza attı. Halay çeken iki kadının fotoğrafını kullanarak, “Kadın PKK’lıların şoke eden görüntüleri” başlığıyla sunan “gazete”, haberin içeriğinde de “lezbiyen-gay ilişkileri”, “grup seks ilişkileri” ifadelerini kullanarak Akit’i aratmadı.

Habertürk halay çeken kadınlara "şoke" oldu
Haber adı altında nefret söyleminde bulunmaktan, hedef göstermekten, kadın düşmanlığı yapmaktan gocunmayan Habertürk gazetesinin son vukuatı halay çeken iki kadının fotoğraflarını kullanmasıyla yaşandı. “Kadın PKK’lıların şoke eden görüntüleri” gibi provokatif bir başlıkla halay çeken kadınların fotoğraflarının kullanıldığı haberde bilgi olarak sadece, “Van’da teslim olduktan sonra konulduğu cezaevinde terör örgütü hakkında tüm bildiklerini anlatmak istediğini belirten T.T., şaşırtıcı bilgiler verdi: Lezbiyen-gay ilişkileri, grup seks ilişkiler yaşanıyordu” ifadeleri kullanıldı.

Hedef göstermede, nefret suçu işlemede Akit'e fark attı
Baştan aşağıya uydurma olduğu anlaşılan bir garabete imza atan gazetenin, diğer haberlerinde kullandığı hayli özensiz ve kadını aşağılayan görselleriyle de bir hayli sicili kabarık. İki kadının halay çekmesinden nasıl örgüt çıkardığı ve nasıl “şoke” olduğu anlaşılamayan gazete, hedef göstermede, nefret suçu işlemekte, basın etiğini çiğnemekte bir hayli tecrübeli Akit’e fark attı.

Habertürk gazetesinin skandal haberi şöyle yer aldı:

(soL - Haber Merkezi)