Güzin Abla da ateistleri hedef aldı: Bir ateiste aşık oldum ama...

Okuyuculardan gelen "özel" sorulara verdiği yanıtlarla tanınan Güzin Abla, bugünkü yazısında, "Ateist birini, inançlı olmaya ikna etmek pek de kolay değil. İkna etmek için yapılan baskılar fayda sağlamayabilir" ifadelerini kullandı.

Hürriyet'te okurlardan gelen sorulara verdiği yanıtlarla tanınan Güzin Abla, bugünkü yazısında AKP'lileri aratmayarak ateistlerle uğraştı...

Bir okurdan geldiği ileri sürülen, "Ben inançlı biriyim. Ama sevdiğim adam, ateist. Bu durumda ilişkimi nasıl sürdüreceğimi bilmiyorum" sorusunu yanıtlayan Güzin Abla, şu ifadeleri kullandı:

Şimdi belki sana sevgini yaşa demem gerekiyor. Ancak, anne ve babanın olumsuz düşünceleri, bir süre sonra seni de etkileyecektir. Bu genç adam sonuçta hem senin, hem de ailenin değerlerine ters bir düşünce yapısına sahip. Aranızda mezhep ya da din farkı olsaydı, yine de bir şekilde uyum sağlanabilirdi. Herkes karşı tarafın inancına saygı duyardı.
Ancak ateist birini, inançlı olmaya ikna etmek pek de kolay değil. İkna etmek için yapılan baskılar fayda sağlamayabilir. Çünkü insanın kendisi inanmaya karar vermeli. Bu yüzden işin oldukça zor kızım. Sana olan sevgisi belki de manevi değerleri kavrayabilmesine, yaşam biçimini değiştirmesine yardım edebilir.

İnanca saygıdan söz eden Güzin Abla'nın ateistleri "inançlı" yapmak için baskı yapılmasından söz etmesi dikkat çekti.