Gökçek, Erdoğan ve Yeni Şafak'tan sosyal medyada linç

Twitter’da Kuran’a ayak basılan bir fotoğraf paylaşan ‘kedibiti’ rumuzlu kullanıcı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in şikayeti üzerine gözaltına alındı.

Diken'in haberine göre Twitter’da Kuran’a ayak basılan bir fotoğraf paylaşan ‘kedibiti’ rumuzlu kullanıcı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in şikayeti üzerine gözaltına alındı. ‘kedibiti’ rumuzlu kullanıcı hakkında ‘jet hızıyla’ açılan davaya Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in de müdahil olduğu öğrenilirken, hükümete yakın Yeni Şafak gazetesi, ‘kedibiti’ rumuzlu kadının ad ve soyadını kısaltmaya gerek duymadan internet sitesi üzerinden yayınladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kuran’ın bir sayfasına topuklu ayakkabıyla basılan bir fotoğrafı kişisel hesabından paylaşan ‘kedibiti’ isimli Twitter kullanıcısı hakkında Melih Gökçek’in şikayeti üzerine soruşturma başlattı. Savcılığın talimatıyla harekete geçen İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, ‘kedibiti’ rumuzlu kullanıcının kimlik bilgileri ve telefon numarasını tespit etti.

Telefonla emniyete çağrılan G.A. isimli kadın, bugün avukatıyla birlikte Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne geldi. Emniyetteki ifadesinden ateist olduğunu belirten G.A., sorgusunun ardından serbest bırakılırken cep telefonu ve bilgisayarına el konuldu. G.A. hakkında ‘iftira’, ‘halkı kin ve düşmanlığa sevk etme’, ‘toplumu alenen tahrik etme’ ve ‘kamu barışını bozma hedefiyle hakaret’ suçlamalarıyla dava açıldığı öğrenildi.

Gökçek Twitter’dan ‘müjdeledi’
‘Kedibiti’ rumuzlu kullanıcının gözaltına alındığını Twitter’dan müjdeleyen Gökçek, “Kedibiti bugün yakalandı. Şimdi adalete hesap verme zamanı. Size elimden geleni yapacağıma söz vermiştim. İnancımıza hakarete kimsenin hakkı yok. Buna müsaade etmeyiz” mesajını paylaştı. G. A. hakkında açılan davaya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı aracılığıyla müdahil olduğu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in de bu yönde talimat verdiği öğrenildi.

Yeni Şafak adını verdi, sosyal medyada linç başladı
Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesi ise, ‘Kur’an’a ayak basan ahlaksız yakalandı’ başlığıyla duyurduğu haberde, ‘kedibiti’ rumuzlu kullanıcının ad ve soyadını herhangi bir kısaltmaya gerek duymadan yayınladı.

Yaşanan bu olayların ardından Twitter’da gerçek adıyla hedef gösterilen ve ‘Şerefsiz MAHLUKAT’, ‘YOSMA’, ‘İnsan Müsveddesi’, ‘Ahlaksız Kokana’ gibi hakaretlere maruz kalan G. A., Twitter hesabını kitlerken, Facebook hesabını da kapattı.