Gazeteci Derya Okatan açlık grevinin 20. gününde

ETHA Sorumlu Müdürü Derya Okatan 20 gündür açlık grevinde. Okatan, Berat Albayrak'ın maillerine ilişkin haberler nedeniyle gözaltında tutulan gazeteciler arasında yer alıyor.

Berat Albayrak'ın maillerine ilişkin haberler nedeniyle gazeteciler ETHA Sorumlu Müdürü Derya Okatan, kapatılan DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik ve İstanbul Muhabiri Metin Yoksu, Diken eski editörü Tunca Öğreten, BirGün gazetesi çalışanı Mahir Kanaat ve Yolculuk Gazetesi Yazıişleri Müdürü Eray Sargın 20 gündür gözaltında.

Okatan OHAL hukuksuzluğunu protesto etmek için başlattığı açlık grevini sürdürüyor.

Etkin Haber Ajansı, gazetecilerin keyfi olarak gözaltında tutulması ve Okatan'ın sağlık durumuyla ilgili olarak Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Açıklamayı okuyan ETHA Haber Müdürü Önder Öner, gazetecilerin gözaltına alınma süreciyle ilgili bilgi verdi.

Soruşturmadaki gizlilik kararı nedeniyle gözaltı gerekçesi hakkında bilgi sahibi olamadıklarını belirten Önder, havuz medyası Sabah gazetesinin gözaltı gerekçesini açıkladığını hatırlattı. 

Okatan'ın bu intikam operasyonu keyfiyetine karşı direndiğini belirten Öner, "Derya Okatan bu eylemi, özgür basın direnişi geleneğinden aldığı güçle ve inançla gerçekleştiriyor. Açlık direnişini selamlıyoruz. Basın özgürlüğü ve gerçekleri halka ulaştırmak için sürdürdüğümüz mücadele adına, onu asla yalnız bırakmayacağımızı bir kez daha tekrarlıyoruz. İçerideki direnişinden güç alıyoruz, dışarıdaki tepkilerimizle ona güç vermek istiyoruz" diye konuştu.

Açlık grevinin 20. günü dolan Okatan'ın yaşayacağı sağlık probleminden keyfi gözaltı kararı verenlerin sorumlu olacağını söyleyen Öner, "Derya Okatan ve gözaltındaki diğer 5 gazeteci arkadaşımızın işlemlerinin bir an önce tamamlanmasını ve derhal serbest bırakılmalarını bekliyoruz" dedi.