Fatih Altaylı'dan sert 'Hürriyet' eleştirisi

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Hürriyet tarafından hazırlanan "İncili Gastronomi Rehberi"ni ağır sözlerle eleştirdi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Hürriyet Gazetesi'nin yeni gastronomi rehberi hakkında "Rehber falan değil, bir felaket" ifadelerini kullandı. 

Altaylı'nın bugünkü yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

Hürriyet Gazetesi’nin Le Guide Michelin benzeri bir yeme içme rehberi hazırlığı içinde olduğunu duyuyordum. Gerçi Gecce adında, Kenan Erçetingöz’ün hazırladığı oldukça başarılı bir rehber vardı, ama Hürriyet’in daha iyi bir şey yapacağını umuyordum. Sonuç büyük bir hayal kırıklığı oldu benim için. İnci Rehber diye bir şey çıkardılar. Rehber falan değil, bir felaket.

Eleştirilerimi şöyle sıralayayım:

- Böyle bir rehber hazırlanacaksa bunun jürisi ünlülerden değil yemek uzmanlarından oluşur. Hakiki uzmanlardan.

- Michelin’in jürilerini kimse tanımaz. Gittikleri lokantalarda onların Michelin’den geldikleri bilinmez. Sıradan bir müşteriye nasıl davranılıyorsa onlara da öyle davranılması için.

- Hürriyet kimi kendi yazarı pek çok ünlüyü jüri diye ilan ediyor. Bu sağlıklı bir sonuç vermez. Sadece bu kişilerin gittikleri lokantalarda daha iyi ağırlanmalarını ve indirimli hesap ödemelerini sağlar.

- Michelin rehberi sadece ünlü ve pahalı lokantaları değil, denemeye, yemeye değer küçük lokantaları da kapsar. İlle de yıldız almaları gerekmez ama oralar hakkında bilgiler verir, öneriler getirir. Hürriyet’in yaptığında böyle bir şey yok. Ünlü lokantaları notladık durumu var sadece.

- Michelin’in sadece Fransa rehberi bile ciddi bir emek ürünüdür. 2100 sayfada on binlerce lokantayı tanıtır. Hürriyet’in rehberi ise baştan savma.