Fas Kralı’na şantaj yaptığı iddia edilen Fransız gazeteciler tutuklandı

Yazdıkları kitapla Fas Kralı VI. Muhammed’e şantaj yaptıkları iddia edilen iki Fransız gazeteci tutuklandı.

Dış Haberler

Fransız gazeteciler Eric Laurent ve Cathherine Graciet, Fas Kralı VI. Muhammed’e şantaj yaptıkları iddiasıyla tutuklandı. Laurent ve Graciet’nin kral hakkındaki kitaplarının yayımlanmaması karşılığında Fas devletinden 3 milyon Euro aldığı öne sürülüyor.

AFP’ye göre iki gazeteci Fas hükümetinden bir temsilciyle, parayı almak üzere buluştukları sırada yapılan polis baskını sonucunda gözaltına alındı. Associated Press de Paris Başsavcılığının gazetecilerin tutuklandığını doğruladığını kaydetti.

Konuyla ilgili RTL radyosuna demeç veren, Fas hükümetinin avukatlığını yürüten Eric Dupon-Moretti, gazetecilerin Fas hükümetiyle temasa geçerek VI. Muhammed hakkındaki kitabın basılmaması karşılığında rüşvet talep ettiklerini belirterek, “Bir gazetecinin açıkça bir devletten rüşvet istemesine ilk kez şahit oluyorum, bu dehşet verici” diye konuştu.

Kitabı basacağı belirtilen Seuil Yayınevi de AFP’ye Laurent ve Graciet’nin birlikte yazdıkları kitabın 2016 Ocak veya Şubat’ında basılmasının planlandığını söyledi.

Laurent ve Graciet 2012’de de “La Roi Prédateur” (Avcı Kral) başlığıyla VI. Muhammed’in hayatını konu alan bir kitap yazmıştı.