Facebook'ta kurulan pedofil gruplara müdahale edilmiyor mu?

Facebook'ta pedofil gruplarının kurulduğu ve sosyal medya devinin bu konuya gereken müdahalede bulunmadığı iddia ediliyor.

İngiltere'de Çocuk Şube Müdürü Anne Longfield, pedofillerin Facebook'ta gizli gruplar kurarak birbirleriyle haberleştiğini ve kendilerine kurban seçtiğini söyledi. Longfield, Facebook'u kurumsal olarak konu hakkında yetkililere destek olmamak ve çocukları koruma konusunda gerekeni yapmamakla suçladı.

BBC'ye konuşan Facebook halkla ilişkiler yetkilisi ise, ilgili içeriklerin bulunmaması gerektiğine katıldığını, gerekenin yapılacağını belirtti.

ÇOK SAYIDA PEDOFİL İÇERİK BULUNUYOR

Öte yandan konu hakkında yapılan kısa bir tarama, Facebook üzerinde çok sayıda bu içerikte gruplar olduğunu gösteriyor. Grupların içeriğinde öncesinde pedofili suçlamasıyla tevkif edilen kişiler de bulunuyor.

İlgili grupların isimleri ise içerikleri hakkında açıkça bilgi veriyor, paylaşımlarında pornografik görseller bulunuyor; paylaşılan bağlantılara yapılan rahatsız edici içerikte yorumlar yer alıyor.

Grupları bulmak için yapılan taramada, okul üniforması giymiş kız çocukları fotoğraflarının belirteç olduğu belirtiliyor.