Facebook, Çin'e farklı bir uygulamayla sızmaya çalışıyor

Facebook, kullanıcısı bulunmayan Çin'e ''Colorful Baloons'' isimli uygulamayla sızmayı planlıyor.

Facebook, kullanımının yasak olduğu Çin’e “Colorful Baloons” isminde bir uygulama ile sızmaya çalışıyor. İlk olarak Cuma günü basında yer alan bu uygulama, Mark Zuckerberg’in şimdiye kadar Facebook’un Çin’de kullanılması için yaptıklarını hatırlatıyor.

Webrazzi'de yer alan bilgiye göre; Facebook’un yanı sıra Twitter ve Snapchat gibi sosyal ağların da kullanılamadığı ülkede Zuckerberg, hükümet yetkilileri ile uzun soluklu görüşmeler gerçekleştirmişti.

Yeni bir uygulama ile Çin'de yaşayan sosyal medya kullanıcılarını hedef alan Facebook’un bu sefer başarılı olup olmayacağı ise bilinmiyor.

Tüm bu varsayımlara rağmen şu anda Apple’ın Çin’deki App Store’undan Colorful Baloons uygulamasına ulaşmak mümkün. İşin ilginç yanı ise bu uygulamanın Facebook’un bir başka fotoğraf paylaşım uygulaması olan Moments’a olan benzerliğiyle dikkat çekmesi. Uygulama ile ilgili yapılan detaylı bir araştırma ile Colourful Baloons’u hayata geçiren şirketin arkasındaki ismin daha önce Facebook ve Çin Hükümeti arasındaki görüşmelerde bulunduğunu gözlemleniyor.