Eyvah! Silemiyorum

Facebook "delete" (sil) tuşunu saklayınca kullanıcılar panik yaşadı. Tuşun kimi kullanıcılarda farklı bir yere yerleştirilmesi farklı çözüm arayışlarını gündeme getirirken meselenin bir kullanıcı testi olabileceği üzerinde de duruluyor.

Dış Haberler

Facebook'un nedeni henüz bilinmeyen bir şekilde “delete” (sil) tuşunu farklı bir yere yerleştirmesi sonucu kullanıcılar büyük telaşa kapıldı.

Gelişim yıllarında ilginç şeyler paylaşmış olan Facebook kullanıcıları, iş görüşmesi zamanı geldiğinde bu mesajları silmek konusunda rahat davranabiliyorlardı. Ya da her ne sebeple olursa olsun daha önceki bir paylaşımı silebilme imkanının olması kullanıcılar için rahatlık sağlayan bir şeydi.

Ancak Facebook, kısa süre önce bazı masaüstü kullanıcıları için "sil" seçeneğini değiştirdiğini duyurarak onları büyük bir telaşa sürükledi. Mashable'dan Colin Daileda'nın haberine göre, değişikliği duyuran VentureBeat Facebook'u masaüstlünde kullanan bazı kullanıcıların büyük bir panik yaşadığını farketti.

SİL DÜĞMESİ NEREYE GİTTİ

VentureBeat ve Gizmodo daha sonra, bazı masaüstü kullanıcıları için "sil" seçeneğinin sadece "etkinlik günlüğü" bölümüne taşınmış olduğunu açıkladı. "Sil" düğmesinin nereye gittiklerini anlamayan kullanıcılar, "zaman çizelgesinden gizleme"yi seçerek meseleyi çözmeye zorlandı.

Colin Daileda yazısında “Facebook masaüstü hesabım en azından bu yazıyı yazarken hâlâ paylaşımlarımı silmeme izin veriyor. Bu demektir ki, Facebook ya yalnızca bazı kullanıcılar için "sil" seçeneğini değiştirdi ya da yalnızca belirli bir süre için bu değişikliği yaptı. Ya da bu bir çeşik aksaklık” değerlendirmesini paylaştı.

KULLANICI TESTİ OLABİLİR

Daileda ayrıca, “Facebook platformunu sıklıkla değiştirdiğinden bu değişikliğin birkaç kullanıcıya uygulanmış bir test olduğunu öğrenmek şaşırtıcı olmazdı” ifadelerini kullandı.

Colin Daileda yazısının sonunda “Bu seçeneği masaüstünden taşıma kararıyla ilgili daha fazla bilgi edinmek” için Facebook'la temas ettiğini ve sonucu öğrenince bunu açıklayacağını yazdı.