Eski patronundan Oral Çalışlar'a sert sözler: 'Her dönemin adamı, dönek, muhbir...'

Uzunca bir dönem AKP'ye liberal destek sağlayan yayın organlarından biri olan Taraf Gazetesi'nin patronu Başar Arslan ile bir dönem gazetenin genel yayın yönetmenliğini yapan Oral Çalışlar, birbirlerini sert bir dille eleştirdi. Taraf'ın patronu Başar Arslan, Çalışlar için "Her dönemin adamı olduğu için, dönekler ve muhbirler kontenjanından akil adamlar listesine alındı"…

Geçmişte genel yayın yönetmenliğini yaptığı Taraf gazetesi için “Hataydı” diyen radikal.com.tr yazarı, ‘akil insan’ Oral Çalışlar’a eski patronu Başar Arslan’dan yanıt geldi: “Onu Taraf’a getirmekle hata ettim, birçok yazara sansür uyguladı.”

ÇALIŞLAR "TARAF'IN BAŞINA GEÇMEM HATAYDI" DEMİŞTİ

 

Ahmet Altan’ın Taraf’ın genel yayın yönetmenliğini bırakmasının ardından 1 Şubat 2013’te gazetenin başına geçen Çalışlar, yaklaşık üç ay sonra dönemin Taraf Yazı İşleri Müdürü Kurtuluş Tayiz’in görevden alınması nedeniyle 21 yazarla birlikte bir bildiri yayınlayarak gazeteden ayrılmıştı. Geçtiğimiz günlerdegazeteciler.com’dan Sayım Çınar’a konuşan Çalışlar, o dönemi şöyle anlatmıştı: “Bu bir hataydı. Yönetici olarak başladım ben gazeteciliğe. Muhabirlik, yazarlık, gaztecilik yaptım devamında. Taraf tekrar bir yönetici olarak kendimi denememi sağladı. Bir değişiklik olsun diye gördüm, bir challenge’dı benim için. Maddi imkanları çok sınırlıydı, muhabirler para alamıyorlar, gittim, bir işe başlayınca da geri dönüş yapmam. Ancak bir uyuşmazlık oldu patronla. Reklam geliri arttı, tiraj arttı, yine de o uyumu sağlayamadık.”

BAŞAR ARSLAN'DAN SERT SÖZLER

Çalışlar’ın bu ifadelerine yanıt Taraf Medya Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arslan’dan geldi. “Anlattığı şeylerin hiçbirisinin gerçeklerle ilgisi yok. Yavuz hırsız misali, ev sahibini bastırıyor” diyen Arslan, Çalışlar’ı gazetenin başına getirmekle hata ettiğini söyledi.

"TARAF'A GÖREVLİ OLARAK GELDİ" 

Çalışlar’ın Taraf gazetesine ‘görevli’ olarak geldiği iddiasında bulunan Arslan şöyle devam etti: “Görevli olduğu anlaşılınca da gitmek zorunda kaldı. 1 Şubat 2013’te işe başladı. 22 Nisan gibi de işten ayrıldı. Hatadan biran önce vazgeçtim. Bunun, akil insanlar kadrosuna alınması da ilginçtir. Her dönemin adamı olduğu için, dönekler ve muhbirler kontenjanından akil adamlar listesine alındığını düşünüyorum. Daha sonra Kozmik Oda’dan çıkan belgelerde dönemin siyasileri ve aydınları hakkında muhbirlik yaptığı kanıtlandı.”