Ertuğrul Özkök'ten Suriye 'feryadı': Maalesef...

Suriye'de Türkiye'nin de destek verdiği cihatçı çeteler kaybederken Ertuğrul Özkök "üzüntülerini" ve "maaleseflerini" içeren bir yazı kaleme aldı.

Haber Merkezi

Suriye'nin Halep'teki cihatçıları püskürtmesi Ertuğrul Özkök'ü üzdü. Özkök, Halep'te Suriye'nin ilerleyişine ilişkin ifadeleri sonrası Rus uçağını düşürmenin yine de "doğru" olduğunu yazdı.

"Kendine büyük diyen bir ülke, sınırlarına tecavüz eden bir başka ülkeye ne yaparsa, biz de onu yaptık" diyen Özkök, "Ancak bu destek, yeni durumun gerçekçi bir bilançosunu çıkarmamıza engel olmamalı. Çünkü bu gelişme savaşın gidişatını dramatik bir şekilde değiştirebilir" dedikten sonra şu "üzüntülü" maddelerini sıraladı:

-Maalesef, başından itibaren desteklediğimiz ılımlı muhalifler hiçbir işi beceremedi. 
-Artık Suriye üzerinde keşif uçağı bile uçuramıyoruz.
-Türkmenler ellerindeki son bölgeleri bile kaybetti. Esad ordusu sınırımıza dayandı. Halep’in muhaliflerin elindeki bölgesinin yardım yolları bile kesilmek üzere.
-Kürtler Fırat Nehri’ni geçti ve şimdi Türkiye sınırını kapatacaklarını söyleyebilecek duruma geldiler.
-Kürtler ve onların bu bölgedeki müttefiki Araplar, şu an itibariyle Suriye toprağının yüzde 16’sını kontrol ettiğini söylüyorlar.
-Bu da Kürtlerin Akdeniz’e çıkmak üzere olduğunu gösteriyor.
-Esad, bırakın zayıflamayı, durumunu kuvvetlendirdi ve Cenevre’de masaya çok daha güçlü oturuyor.
-En önemlisi de seçim yapacağını ve aday olacağını söyleyerek, Türkiye’yi karşı konması çok zor bir duruma sokacak kadar özgüven sağladı. 
-Rus uçağı nedeniyle turizmimiz ve ekonomimiz büyük yara aldı.
-IŞİD Türkiye içinde katliamlara başladı.
-En kötüsü de IŞİD faturası hâlâ bize kesiliyor.
-Buna ek olarak, İran, Irak, Rusya, Mısır ve Yemen’le ilişkilerimiz çok kötü. İsrail ile meseleler henüz halledilmiş değil.
Rus uçağının karakutusunun deşifresi bu.

Özkök'ün yazısının tamamı