Erdoğan'ın yer aldığı 'silah kaçakçılığı' filmi gösterime girmeden kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da görüntülerinin yer aldığı "silah kaçakçılığı" anlatan Amerikan filmi gösterime girmeden kaldırıldı.

Bugün gösterime girmesi beklenen, hatta “Haftanın Filmleri” duyurularında yer alan Amerikan filmi War Dogs son dakikada ertelendi.

T24'ün haberine göre, tedarikçi şirket sorumluları filmin tümüyle gösterimden kalktığını ve hiç oynatılmayacağını söyledi. Pentagon'dan Afganistan'a uzanan silah kaçakçılığını anlatan filmde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in olduğu bir kareye de yer verilmesi dikkat çekti.

Film, Pentagon ve Milli Savunma Bakanlığı’nın, ABD’nin savaşta olduğu ülkelerde ordunun ihtiyacı olan silah ve mühimmat için açtığı ihalelere girmeye başlayan ve giderek işi büyüten iki genç arkadaşın serüvenini anlatıyor. Ana fikriyse, her türlü savaşın ardında ekonominin olduğu ve savaşların en çok sermayeye yaradığı.

Böylece işin içine Pentagon’dan kimi "kuşkulu" isimler kadar Arnavut mafyası ve sahte Çin malları gibi ögeler de katılıyor.

Filmin başındaysa birkaç siyasi ismin görüntüleri var. Her biri sadece iki-üç saniye gösterilen ve yorumsuz olarak sunulan... Bunların arasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da var: Fonda silahların olduğu bir sahnede ve yüksek rütbeli Türk subaylarıyla... Ayrıca eski başkan George W. Bush ve Condoleezza Rice, Donald Rumsfeld gibi eski bakanlarla el sıkışan Ortadoğu'dan isimler de gözüküyor.

Todd Philips yönetiminde çekilen filmde Jonah Hill, Miles Teller, Kevin Pollak, Bradley Cooper gibi oyuncular yer alıyor.