Erdoğan'a yakın yazardan, 'Davutoğlu yerine Gül' mesajı

Tayyip Erdoğan'ın, Abdullah Gül'e başbakanlık yolunu da açabilecek bir açıklamayla "Milletvekili adaylığı isabetli olur" demesi gözleri AKP içindeki dengelere çevirirken, Tayyip - Emine Erdoğan çiftine en yakın isimlerden Sibel Eraslan'dan dikkat çekici bir yazı geldi.

Star gazetesi yazarı Siber Eraslan bugün köşesinde, Abdullah Gül'ün milletvekili olacağı yönündeki iddialara değindi. Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Eraslan yazısında, Eraslan, "Ahmet Davutoğlu Hoca, geçmişinden bugüne İslami hareketin değer verdiği, güvendiği bir isim. Lakin Bülent Arınç, Abdullah Gül, Mehmet Ali Şahin gibi siyasetin dominant liderine uyum konusunda çokça sınanmış biri değil... Siyasi hakimiyetin paylaşımı konusunda ciddi tolerasyon sınavıysa oldukça ağır" ifadelerini kullandı.

Sibel Eraslan'ın, Star gazetesinde "AK Parti'de 'ikinci adam' kritiği" başlığıyla yayımlanan (8 Mart 2015) yazısının bir bölümü şöyle:

AK Parti’deki büyümeyse, işte o alışık olduğumuz “dava” veya “misyon” onayıyla değil, “hizmet”e dayalı “Tayyip Erdoğan liderliği”ne, orkestrasyonuna yaslanmış başka bir çoğalma sosyolojisine sahip.Birbirinden farklı hatta tezat isimleri bile aynı çatı altında toplayabilen bu siyasi hareketin, bu ebruli desenin taşıyıcı teknesidir Erdoğan.

Üç dönem jest kararı ve Başkanlık Sistemi’nin halledilememiş olması, büyüme matrahında “en”lerine gelip dayanmış bu partinin en büyük problematiği olarak gözüküyor. Bu noktada parti içinde kuşaklar ve vizyonlar arası uyumu, arabuluculuğu, merkezçek usareyi gerçekleştirecek isimler çok önemli...

Ahmet Davutoğlu Hoca, geçmişinden bugüne İslami hareketin değer verdiği, güvendiği bir isim. Lakin Bülent Arınç, Abdullah Gül, Mehmet Ali Şahin gibi siyasetin dominant liderine uyum konusunda çokça sınanmış biri değil. Akademisyen geçmişinin bariz ve doğal yükünü meydanlardaki son performansıyla siyasete uyumlu hale getirmiş gözüküyor, teşkilatların desteği de aşikar... Siyasi hakimiyetin paylaşımı konusunda ciddi tolerasyon sınavıysa oldukça ağır...