Erdoğan sahip çıkmış, Hüseyin Çelik ödül vermişti

Vakit-Yeni Akit karikatüristi Kemal Güler, hamile kadın öğrencinin polis saldırısı sonucu bebeğini kaybetmesi ile ilgili tam bir kepazeliğe imza attı. Başbakan Erdoğan bu kişi hakkında "Musa Kart'a sahip çıkıyorsunuz da Kemal Güler'e neden sahip çıkmıyorsunuz" demişti.

Bugün Vakit-Yeni Akit gazetesi karikatüristi Kemal Güler bebeğini kaybeden kadın öğrenciyi 'çizdi'. "Vakit'ten başka ne beklenir" diyebilirsiniz ancak biraz araştırınca gördük ki bu 'karikatürist'e AKP'liler ödül vermiş, sahip çıkmış.

Erdoğan: Kemal Güler'e niye sahip çıkmadınız?
30 Nisan 2005 tarihinde Başbakanlık Konutu'nda Milliyet gazetesi yazarlarını konuk eden Başbakan Erdoğan kendisi ile ilgili çizdiği karikatürler nedeniyle davacı olduğu Musa Kart'a sahip çıkılmasını eleştirmiş ve "Musa Kart'a sahip çıkarken, Vakit gazetesi karikatüristi Kemal Güler'e niye sahip çıkmadınız?" demişti.

Kemal Güler'in 20 milyar lira tazminat ödemeye mahkum edildiğini belirten Erdoğan, Milliyet gazetesi yazarlarına, 'neden çifte standart gösteriyorsunuz, neden Kemal Güler'e sahip çıkmıyorsunuz" demişti.

Hüseyin Çelik ödül vermişti
Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Dolmabahçe Sarayı'nda "2004 yılının yazar, fikir adamı ve sanatçıları" başlıklı ödül töreninde Vakit karikatüristi Kemal Güler de ödül almıştı.

Peki ödül töreninde kimler vardı?
Dolmabahçe Sarayı'ndaki törene dönemin TBMM Başkanı Bülent Arınç, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eski Refah Partili Adalet Bakanı Şevket Kazan katılmıştı.

(soL ekibi: Karikatürü gördüğümüzde utancımızdan haber yapmamak için çok direndik, ancak AKP'lilerin geçmişte ve bugün bu ahlaksızlığa nasıl sahip çıktıklarını gördükçe bunu haberleştirmemiz gerektiğini düşündük. Böylesi bir "karikatürü" paylaştığımız için protestoda polis şiddetine maruz kalan arkadaşlarımız ve soL okurlarından özür dileriz)

(soL - Haber Merkezi)