Erdoğan-Davutoğlu krizi: AKP medyası hangi manşetleri attı?

Davutoğlu'nun Erdoğan'la görüşme sonrası istifa edeceği ve AKP'nin kongreye gideceği bilgisinden sonra AKP medyası ne manşet atacağını şaşırdı. Yeni Şafak Davutoğlu'na önce "fitneci" dedi sonra manşetini değiştirdi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Başbakan Davutoğlu'nun dün akşamki görüşmesi sonrası partinin kongreye gideceği ve Davutoğlu'nun görevi bırakacağı bilgisi üzerine AKP medyası da hızlı bir dönüş yaptı.

Erdoğancılığını bir kez daha ortaya koyan medya, düne kadar "Sayın başbakan" olarak andıkları Davutoğlu'nu "fitneci", "ihanet" olarak anmaya başladı.

Ancak bir diğer ilgi çeken ise Yeni Şafak ve Star'ın manşetlerini değiştirmesi oldu. Yeni Şafak "Anadolu fitneyi kabul etmez" manşetini gece baskısında "Ak Parti kongreye gidiyor" şeklinde değiştirirken, Star da "Bu topraklar ihaneti kabul etmez" manşetini "Kongre kararı" olarak yeniledi.

O manşetler şu şekilde:

Yeni Şafak

Star

'HDP'YE SÖYLÜYORUM DAVUTOĞLU SEN ANLA'

Sabah gazetesi Erdoğan'ın HDP'ye yönelik "Bunlar milletin temsilcisi olamaz" sözlerini, Takvim de "İplerinin nereye uzandığını biliyoruz" sözlerini manşete taşıdı ancak görselde Erdoğan ve Davutoğlu'nun fotoğrafını kullandı. Milat da "Bu toprağa ihanet olmaz" manşeti attı.