Emre Uslu hakkında zorla getirme kararı

Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu'nun, İHH Başkanı Bülent Yıldırım'a, "basın yayın yoluyla iftira" suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada mahkeme, duruşmaya gelmeyen Uslu'nun bir dahaki celse zorla getirilmesine karar verdi.

Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu'nun, İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım'a, "basın yayın yoluyla iftira" suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Mahkeme, davetiyeye rağmen duruşmaya gelmeyen Uslu'nun bir dahaki celse zorla getirilmesine karar verdi.

Duruşmada söz alan Uslu'nun avukatı Veysel Ok, "Müvekkilim yurtdışında olduğu için duruşmaya katılamadı. Bir sonraki celseye hazır etmeye çalışacağız" dedi. Mahkeme hakimi ise "Ne amaçla yurt dışında bulunuyor. Hangi ülkede" diye sordu. Bunun üzerine Ok, "Kendisi akademik bir çalışma amacıyla Belçika'ya gitmiştir. Gerekirse talimatla ifadesi alınabilir" diye konuştu.

Yıldırım'ın avukatı Mehmet Talha Güvençer de suçun sabit olduğunu belirterek, "Sanık yurt dışına gitmişse de savunmadan kaçmaktadır. Hakkında yakalama kararı çıkarılsın" ifadelerini kullandı. Mahkeme hakimi Hüseyin Kılıç, davetiyeye rağmen duruşmaya gelmeyen Uslu'nun bir dahaki celse zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.