Düzeysizlik ödül alıyor

Her işe bulaştıktan sonra gazeteciliğe el atan ve Ozan Rasim Kütahyalı röportajı ile medyadaki düzeysizliğe eşik atlatan Helin Avşar, “en iyi röportaj” ödülü aldı.

“Gazeteciliğe girerek doğru yere dükkan açtığını” ifade eden Helin Avşar’a “yılın en iyi röportajı” ödülü verildi. Bursa Lions Kulübü tarafından düzenlenen yardım gecesinde açıklanan ödül, bu işlerin arka planında nasıl bir “alış veriş” dönmüş olabileceğini de ortaya koyuyor.

Ödülün hangi çalışmasından ötürü Avşar’a verildiği bilinemezken, akıllara, Taraf yazarı Ozan Rasim Kütahyalı röportajı geliyor. Sürekli sola saldırarak gündemde kalmaya çalışan Kütahyalı ile Helin Avşar, röportajın içeriği yerine sonrasında çektirdikleri fotoğraflarla gündeme gelmişti.

Medyanın salgıladığı ideolojik kirlenmenin önemli figürlerinden biri olan Hülya Avşar’ın kardeşi Helin’in çıkardığı işler, ablasının izinde olduğunu ve "gelecek vaat ettiğini" ortaya koyuyor.

Haber Türk’ün Avşar’dan gazeteci çıkarma ısrarı
Haber Türk’ün televizyonda program yaptırdığı Hülya'nın yanı sıra, Helin Avşar’dan da gazeteci çıkarma hevesinde ısrarcı olduğu gözleniyor. Bu bağlamda, Helin Avşar’ın malum röportajı ve fotoğrafları sonrasında en ilginç açıklamalardan biri, gazetesi Haber Türk’ten gelmişti. Açıklamada, “Bir röportajcının en büyük başarısının karşısındaki kişinin kimliğini tüm çıplaklığıyla ortaya çıkarabilmek” olduğu iddia edilerek, “Helin Avşar’ın, Rasim Ozan Kütahyalı röportajında bunu başardığı” ileri sürülmüştü.

(soL - Haber Merkezi)