Dünya komünist hareketinin sesi ICP yayına girdi

Dünya komünist hareketinin mücadele gündemleri ve haberlerinin duyurulacağı ICP (International Communist Press) bugün yayına girdi.

Uluslararası haber sitesi ICP (International Communist Press) bugün yayına girdi.

Site, soL bünyesinde ve icp.sol.org.tr adresinde, “online” olarak İngilizce yayın yapıyor.

Temel hedefi, dünya komünist hareketinden özgün, gerçek, objektif bilgi ve haberlerin yayıncılığı olan ICP, komünist ve işçi partilerinin ve diğer ilerici devrimci güçlerin mücadele gündemlerini en geniş kitleye ulaştırmayı amaçlıyor.

Sitede, haftalık olarak güncellenecek bir manşet haberler bölümü bulunuyor. Bu bölümde, dünya sınıflar mücadeleleri gündemindeki önemli başlıklar uluslararası devrimci ve ilerici güçler açısından ele alınıyor. 

Manşet haberleri ve dosyaların yanı sıra günlük haberlere de yer verilen sitenin haber kaynaklarını, dünya komünist ve işçi partilerinin görüş ve açıklamalarına yer veren Solidnet (Solidarity Network) bültenleri, devrimci ve ilerici partilerin kendi kaynakları, diğer uluslararası haber ajansları ve KP yurtdışı kadrolarından oluşan muhabir ağı oluşturuyor.

ICP’de haberlerin yanısıra, zaman zaman dünya komünist hareketi açısından önem taşıyan kişilerle röportajlara ve ilerici köşe yazılarına da yer verilecek.

Sitenin tüm bu içeriği Komünist Parti Uluslararası İlişkiler Bürosu üyelerinden oluşan ICP yayın kurulu tarafından yürütülüyor.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz: http://icp.sol.org.tr