Dünya gazetesinde 30'dan fazla kişi işten çıkarıldı

Ekonomi gazetesi Dünya'da aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 30'dan fazla kişinin işine son verildi. Gazetenin mali durumunun döviz borçları yüzünden sarsıldığı belirtiliyor.

Haber Merkezi

Ekonomi gazetesi Dünya'da aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 30'dan fazla kişi işten çıkarıldı. 

T24'ün haberine göre, gazetenin koridorlarında işten çıkarmalara ekonomik kriz ve kağıt fiyatlarındaki artışın sebep olduğu konuşulsa da; bazı kaynaklar çok sayıda yabancı yayının Türkiye'deki dağıtımını yapan gazetenin mali durumunun döviz borçları nedeniyle sarsıldığını söyledi. 

DEVAMI GELEBİLİR

Dünya gazetesinde, aralarında genel yayın müdürü yardımcıları İbrahim Ekinci ve Talip Aktaş, haber koordinatörü Özgür Demirtaş, sigorta yayınlarından Serhat Aligil ve muhabir Mehmet Filoğlu'nun da bulunduğu 30 dolayında kişi işten çıkarıldı.

İşten çıkarmaların devam ettiği kaydedilirken; işine son verilen 30 kişinin yaklaşık yarısının istihbarat ve grafik servisleri de dahil olmak üzere yazı işleri bölümünden; kalanların ise dağıtım ve posta ekibi dahil idari kadrodan olduğu dile getirildi. 

GENEL YAYIN YÖNETMENİ İSTİFADAN DÖNDÜRÜLDÜ

Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ'ın da işten çıkarmalara karşı çıktığı ve istifanın eşiğinde olduğu ancak gazetenin sahibi Didem Demirkent'in ısrarıyla şu an için görevde kaldığı öğrenildi.