Doğan Grubu'ndan iddialara yanıt: Haysiyet cellatlığı

Yeni Şafak ve A Haber'in Doğan Yayın Grubu'nun "PKK ittifakı" içinde olduğunu öne süren haberlerine Doğan Holding sert tepki gösterdi. Ahter Kutadgu yaptığı açıklamada, "bu iftiraları, varlığını ülkesi ve demokrasi uğruna her zaman ortaya koyan Doğan Grubu'na karşı söylemek haysiyet cellatlığıdır" dedi.

Haber Merkezi

Yenişafak ve A Haber'in, Doğan Yayın Grubu'nun PKK'yle ittifak halinde olduğuna dair yaptığı haberlere sert tepki geldi. Grubun Kurumsal İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahter Kutadgu imzalı açıklamada, "Bu iftiraları, varlığını ülkesi ve demokrasi uğruna her zaman ortaya koyan Doğan Grubu'na karşı söylemek haysiyet cellatlığıdır" dendi. Kutadgu, söz konusu haberleri mahkemeye taşıyacaklarını belirtti.

Doğan Grubu'nun açıklamasından satırbaşları şöyle:

"Hükümete yakın bazı gazete ve TV kanallarının Doğan Grubu'nu asılsız suçlama ve yalanlarla hedef alan yayınları son haftalarda tırmanışa geçmiştir. Her sabah bu iftiralara gözümüzü açarak güne başlamak, grubumuz için ne yazık ki artık rutin bir mesaiye dönüşmüştür.

Son olarak birbiri ardına iki ayrı yayında ortaya  atılan zincirleme iftiralara yanıt vermeyi Türk toplumuna karşı bir görev olarak görüyoruz.  Bu iftiralar ilk olarak önceki gün Yeni Şafak Gazetesi tarafından gündeme getirilmiş, ardından önceki akşam A Haber adlı TV kanalı tarafından aynen tekrarlanmıştır. Bu yayınlarda dile getirilen iddiaları çok kısaca tekrarlamak durumundayız. Söz konusu haberlerde Doğan Yayın Grubu bir "PKK İttifakı" ve "Şer İttifakı" içinde olmakla ve "Türkiye'yi itibarsızlaştırmaya" çalışmakla suçlanmıştır. Hatta bu iftiralar, Doğan Medyası'nın Cumhuriyet Gazetesini "tetikçi" olarak kullandığı noktasına kadar vardırılmıştır.

Ortaya atılan bu iddialar çok çirkin hiçbir ölçüye sığmayacak boyuttadır. Bu iftiraları varlığını ülkesi ve demokrasi uğruna her zaman ortaya koyan Doğan Grubuna karşı vicdanı titremeden söylemek en büyük müfteriliktir; bunların bu şekilde dillendirilmesi tek kelimeyle haysiyet cellatlığıdır. Bu iftiralar karşısında Türk toplumunun sağduyusuna güveniyoruz.

Bu iftiraları reddederken Doğan Grubu olarak hukuk zemininde hakkımızı arama kararlılığından hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha duyuruyoruz.  Bu konuda yılmayacağız. A Haber'deki iftiralar hakkında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na gerekli başvurular yapılmaktadır. Keza, gerek Yeni Şafak gerek A Haber'in bu iftiraları nedeniyle yargı önünde hesap vermeleri için dava açılmasına dönük adımlar ivedilikle atılmaktadır."