Dizilerdeki altyazılarla bilgisayarlara sızılabilir mi?

İddialara göre, İnternet üzerinden izlenen dizi ve filmlerin izlendiği medya oynatıcılara eklenen altyazılar aracılığıyla, hacker'ların istedikleri bilgisayara erişebildikleri tespit edildi.

Son yıllarda internet üzerinden dizi ve film izlenmesi oldukça yaygın bir kültür haline gelmişken, medya oynatıcılara eklenen altyazılar aracılığıyla hacker'ların kullanıcı bilgisayarlarına ulaşabildiği iddia edildi.

Sputnik'in haberine göre, Check Point Software Technologies şirketinin yaptığı açıklamada, VLC, Kodi, Popcorn Time ve Stremio medya oynatıcılarında bu duruma sebebiyet veren güvenlik açıkları bulunduğu iddia edildi.

Şirketin yetkililerinden Omri Herşovici, Gazeta.Ru'ya açıklamasında, "Virüs taşıyan altyazıların güvenlik sistemlerini geçerek otomatikman milyonlarca cihaza ulaştırılabildiğini tespit ettik. Bunun sonucunda hackerler, virüs kapan cihaz ve içindeki bilgiler üzerinde tam kontrol elde ediyor" dedi.

Film ve dizilerin altyazıları internetteki genel erişime yükleniyor. Bilgisayar korsanlarının veri depolarına eklediği virüslü altyazılar otomatik olarak medya oynatıcılar tarafından yükleniyor.

Herşovici, "Olası saldırılara karşı korunmak ve riski en aza indirmek için kullanıcılar medya oynatıcılarını son sürümüne kadar güncellediğinden emin olmalı" diye kaydetti.