Dilipak "Bazı dolaplar dönüyor" dedi, vazgeçti!

Balyoz Davasına mağdur sıfatıyla müdahil olan gazeteci Abdurrahman Dilipak Balyoz iddianamesinin en önemli dayanağını oluşturan belgeleri içeren 11 nolu CD ile ilgili artık mahkemede soru sormayacaklarını çünkü bu CD'nin düzmece olabileceğini söyledi.

İddiaya göre Balyoz planında ismi etkisizleştirilecek 19 kişi arasında geçen gazeteci-yazar Abrurrrahman Dilipak’ın avukatı Salih Dövücü, diğer müdahiller Özgür-Der ve Hukukçular Derneği ile beraber davanın ana delili 11 nolu CD hakkında soru sormaktan vazgeçti. Bugüne kadar gerek Ergenekon, gerekse Balyoz davalarını savunan bir söylem kullanan islamcı Dilipak tarafının bu kararı herkesi şaşırttı. Dilipak’ın avukatı Salih Dövücü neden böyle bir şey yaptıklarını açıklarken CD’nin Balyoz sanıklarından elde edilmiş olup olmadığının kesinleşmediğini kaydederek, ‘onların kabul etmediği bir delili doğru olarak kabul etmiyoruz’ dedi. Davanın mağduru ve müdahili Dilipak ise “2003 yılına ait olduğu söylenen belgelerde 2008 yılına ait izler var. Teorik olarak CD üzerinde oynama yapılmış olabilir” dedi.

"Bazı dolaplar dönüyor"
Dilipak konu ile ilgili açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Bazı şeylere ulaşmak o kadar kolay değil. Bizim bilmediğimiz bazı dolaplar dönüyor sanıyorum. Bu plan 2003’te yapıldı, ardından bir daha üzerinde değişiklikler yapıldı. 2008’e kadar, hatta belki son güne kadar da düzenlemeler yapıldı. Medical Park Hastanesi daha açılmamış ama 2003 yılına ait belgelerde hastanenin ismi var.”

"CD üzerinde oynanmış olabilir"
Dilipak CD üzerinde oynamalar yapılmış olacağından kuşkulandığını belirterek: “Tek ihtimalli bir kripto yok burada. Bu işi yapanlar sıradan insanlar değil. Teorik olarak CD üzerinde oynama yapılmış olabilir. Hatta mutlaka bu işten haberi olmayan ama planda ismi geçen kişiler var. Suçlu olmadığı halde, kurunun yanında yanan yaşlar da vardır. Bu nedenle kuru ile yaşın ayrılması gerekiyor. Ben bu nedenle kesinlikle o duruşma salonuna oturtulan herkesin aynı planın bir parçası olduğunu düşünmüyorum. Olamaz böyle bir şey” dedi.

Dilipak CDler ile oynanmış ise bunun büyük bir skandal olduğunu söyledi: “Bir gazeteci olarak da hâlâ Balyoz belgesinde isimleri geçen derneklere, hastanelere ulaşmaya çalışıyorum. Mahkemeden talebim şuydu. Eğer birileri dışarıda oluşturup bu CD’yi buraya koyduysa burada çok büyük bir skandal var. Bu durumda Balyoz sanıkları suç duyurusunda bulunmalı.”

Balyoz harekeat planının iddianamesi büyük oranda 11 nolu CD’deki belgelere dayanıyor. Bu belgeler Taraf gazetesi tarafından savcılığa gönderilmişti.

(soL -Haber Merkezi)