'Davutoğlu neden rencide edildi?'

Davutoğlu'nun gazetesi olduğu belirtilen Karar gazetesinin yazarı İbrahim Kiras, "Neden bir Genel Başkan partisinin MKYK’sında rencide edildi?" diye sordu.

Ahmet Davutoğlu'nun üstünün çizilmesi sonrası Davutoğlu'na yakın olduğu belirtilen Karar gazetesinde Davutoğlu'na destek yazısı kaleme alındı.

Gazete yazarı  İbrahim Kiras, "Bu bağlamda, “Cumhurbaşkanı’na yakın isimler” diye kodlanan bir grubun konuyla ilgili yaptığı açıklamaların özeti şu: Davutoğlu’nun başbakanlıktan ayrılmasında asıl mesele başkanlık konusuydu. Çünkü güçlü cumhurbaşkanı-güçlü başbakan formülü yürümüyordu. Bunun için güçlü cumhurbaşkanı-sembolik başbakan formülüne geçilmesi gerekiyordu... İyi de mesele buysa o zaman Davutoğlu’nun suçu neydi? Neden bir Genel Başkan partisinin MKYK’sında rencide edildi? Neden ülkenin Başbakan’ı, kendi tabiriyle“sanal şarlatan”ların acımasız saldırılarına, hakaretlerine maruz kaldı? Bu arada hiç ilgimiz olmadığı halde Karar’ın da adı karıştırılmak istenen o ahlaksızca tezvirat ve iftiraların amacı neydi?" ifadelerini kullandı.