Daha düne kadar işgal çağrısı yapıyordu ama... 'Suriye'deki savaş derhal bitirilmeli!'

Uzun süredir Suriye ve Irak'ta işgal hayalleri kuran yazılar kaleme alan Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, bugünkü yazısında "Suriye'deki savaş derhal bitirilmeli! Türkiye-İran ve Rusya, Batılı terör örgütlerine karşı ortak hareket etmeli, ortak mekanizmalar kurmalı, birbirlerine karşı güven zedeleyici uygulamalardan uzak durmalı" dedi.

Haber Merkezi

Neredeyse her yazısında Suriye, Rusya ve İran'ı hedef alan, üstelik de işgal çağrıları yapan Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, bugün 180 derece farklı bir yazıya imza atmayı başardı.

Rusya Büyükelçisi'nin Ankara'da öldürülmesi sonrası tüm düşünceleri birden "değişen" Karagül, "Beşiktaş'taki terör saldırısı, bir hafta sonra Kayseri'deki terör saldırısı, iki olayda da PKK'nın kullanılması, hemen ardından Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesi, bu saldırıda ise FETÖ'nün tetikçi olarak kullanılması, çok vahim bir senaryo üzerinde endişelerimizi artırıyor. O vahim senaryo Türkiye'nin parçalanmasıdır, Türkiye ile Rusya ve İran'ın kapıştırılmasıdır, bütün coğrafyanın felakete sürüklenmesidir, bu felaketler üzerinden bir dünya savaşı çıkarılmasıdır" dedi.

Kısa süre önce işgal hayalleri kuran ve AKP'ye Irak ve Suriye'ye girme çağrılarında bulunan Karagül, "Suriye'deki savaş derhal bitirilmeli! Türkiye-İran ve Rusya, Batılı terör örgütlerine karşı ortak hareket etmeli, ortak mekanizmalar kurmalı, birbirlerine karşı güven zedeleyici uygulamalardan uzak durmalı" ifadelerini kullandı.