Cumhuriyet yazarından Ahmet Altan ve Can Dündar tepkisi

Kapatılan Taraf gazetesinin yayın yönetmeni Ahmet Altan'ın Cumhuriyet'te yayımlanan yazısına Ali Sirmen'in ardından gazete yazarı Orhan Bursalı'dan da tepki geldi.

Operasyon gazetesi olarak faaliyet gösteren Taraf'ın yayın yönetmenliğini yapan Ahmet Altan'ın Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan yazısına okurlardan tepki gelirken, gazete yazarlarından Ali Sirmen'in ardından Orhan Bursalı da konuyu köşesine taşıdı.

"Altan’ın Cumhuriyet’te yazısı neden tartışma yaratıyor?" başlıklı yazısında Bursalı, bunca gazete ve internet sitesi varken Altan'ın yazısının neden Cumhuriyet'te yayımlandığını sorarken, şu ifadeleri kullandı:

Mesele, neden Cumhuriyet’te? 
Ve neden bir kesimde Altan’larla bu fikir dayanışması var? 

Bunun köklerine gidersek, Ahmet Altan’ın FETÖ çetesinin kurduğu Taraf gazetesindeki yayınıyla hâlâ fikir birliği içinde olmak yatıyor. 
O zamanki Cemaatin, şimdiki FETÖ çetesinin Ergenekon, Balyoz ve Odatv vb. polis ve yargı operasyonlarıyla da bu fikir birliği vardı. Daha sonra gazetenin başına getirilen Can Dündar da bu fikir birliğinin ortaklarından biriydi. 
Ve bu operasyonel fikir birliğinin en büyük ortağı, destekçisi ise AKP iktidarıydı. 
İttifakın büyüklüğünü ve gücünü görüyor musunuz? 
Bu ittifak parçalandı ve hepsi kendi haline dönüştü! 
Altan’larla dayanışmanın fikri temelinde şu var: 
Evet iyi yaptı, askerin vesayetinin kesilmesine hizmet etti. Burada önemli olan, Altan bu operasyonu yaparken binlerce kişinin mağdur olması, hapishanede çürümesi hatta ölmesi, büyük hukuksuzluklar, polisinyargınınkeyfi kullanılması vb. değil, önemli olan vesayetin sona erdirilmesine çalışılması. Bu savaşta pek çoklarının ölmesi de normal. Askerler de haksız yere pek çok kişiye vaktiyle aynı muameleyi yapmadı mı? Bu savaşın AKP’nin her şey üzerinde mutlak egemenliği ile sonuçlanması, Cemaatin de tasfiye edilmesi, Altan gibilerin de içeriye atılması ise başka bir olgu.

Bu savunmanın - görüşün ardında, ayrıca, Altan’ın Atatürk ile, kurduğu Cumhuriyetle fikri hesaplaşması ile, epey ölçüde dayanışma veya tam olmasa da fikir yakınlaşması da var.

CAN DÜNDAR'DAN YANIT

Bu arada Bursalı'nın yazısına Almanya'da bulunan Can Dündar'dan yanıt geldi.

Dündar, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Hapisteki bir yazarı yargısız infaz etmek,diğerlerini ihbar etmek,hiçbir farklı fikre tahammül edememek. Bunun kökenlerine inersek: Bir dönem Cemaat'in taktiğiydi bu. Bugün bu tavrın en büyük ortağı,destekçisi AKP iktidarıdır. İttifakın büyüklüğünü görüyor musunuz @cumhuriyetgzt" ifadelerini kullandı.