Cumhuriyet, Mustafa Kemal Erdemol'un işine son verdi

Cumhuriyet, deneyimli gazeteci Mustafa Kemal Erdemol'un işine son verdi.

Mustafa Kemal Erdemol, kendisine de her zamanki bahanenin öne sürüldüğünü, ekonomik nedenlerden ötürü yeniden yapılanma ve küçülme sürecine girilmesi nedeniyle böyle bir kararın alındığının bildirildiğini söyledi. Erdemol almış olduğu maaşın, medyadaki popüler isimler gibi astronomik olduğunun düşünülmesini istemediğini, zaten bu bahanenin de gerçeği yansıttığını düşünmediğini özellikle belirterek şöyle konuştu: “İşime son verilmesi, uzun zamandan beri var olan iç çekişmenin bana da yanmasından ibarettir. Üzgünüm, çünkü başka geçim kaynağı olmayan birisiyim. Elbette dostlarım yoldaşlarım var, güçlüyüm... Ama yurt dışından yıllar sonra gelmiş olduğum ülkemden, ekonomik nedenlerden ötürü tekrar ayrılmak zorunda kalabilme ihtimali beni çok üzüyor.”

Küçülmeye gitme bahanesinin de inandırıcı olmadığını belirten Erdemol, “Haberleri gazete yönetimi tarafından da çok iyi olarak değerlendirmiş biriyim. Ben bu gerekçeye katılamıyorum, 'sen beceremiyorsun' demiş olsalardı koymazdı” dedi.

Yıllarca Cumhuriyet'in Londra temsilciliğini yaptığını belirten Erdemol, “Son 4 yıldır dış haberlerde çalışıyordum. Ancak son 1 yıldır kadrolu çalışanıyım ve tazminat alıp alamayacağımı dahi bilemiyorum. Sağlık olsun diyorum. İlk kez ben yaşamıyorum bu durumu. Öyle davranırsam benim yaşadıklarımı yaşayan arkadaşlarıma haksızlık etmiş olurum. Ben bir sosyalistim ve milyonlarca emekçinin karşılaştığı bir durumla karşılaştım” diye konuştu.

Erdemol kendisinin deneyimli bir dış haberci olmasına rağmen bir süredir 'özel haber' biriminde Erk Acarer ve Ahmet Şık'la birlikte üç kişilik bir ekip olarak çalıştığını belirterek şunları şöyledi: “Her ne kadar iltifat gibi görünse de benim asıl alanım olan dış haberlerden alınıp, özel haber birimine dahil edilmem sessizleştirilmemle eş anlamlıdır. Bu 'kapıya yakınsın' anlamına geliyor. Bir süredir böyle bir kararı beklememe rağmen, yine de çok ani olduğunu söylemem gerekiyor.”