Cumhuriyet gazetesi Mustafa Balbay'ın yazılarına son verdi

Cumhuriyet gazetesi, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın yazılarına son verdi.

CHP Genel Başkanlığı'na aday olan ancak yeterli imzayı toplayamayan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın yazılarına Cumhuriyet tarafından son verildi.

Medyaradar'da yer alan habere göre, Balbay, “Cumhuriyet’te yeniden yazmaya ne zaman başlayacaksınız?” sorusuna şu karşılığı verdi:

“8 Kasım günü gazetedeki köşemde ‘izindeyim’ başlıklı yazıyla okurlardan Ocak ayı sonuna dek izin almıştım. 25 Ocak’ta Cumhuriyet Vakfı başkanını arayıp Şubat başında yazılara başlamak istediğimi söyledim. 1 Şubat Pazartesi günü ‘Yeniden merhaba’ başlıklı yazımı gönderdim. Genel yayın yönetmen yardımcısına bilgi verdim. ‘İcra kurulu başkanı Akın bey sizinle ilgili bir karar alındığını söyledi’ karşılığını aldım. Bana hiçbir şey söylenmediğini, izne ayrılırken söz verdiğim gibi Şubat başında yeniden yazı gönderdiğimi anlattım. Biraz sonra bana döneceğini söyledi. Aradı ve ‘Vakıf yönetimi siz izindeyken karar almış. Aktif siyaset yapanlar artık yazı yazmayacakmış’ dedi. Bunun doğruluğu yanlışlığı bir yana, en azından bana bilgi verilmesi gerekirdi.”