Cumhuriyet açıklaması: 'Polis islamcı teröristlere adres bildirmektedir'

Çağdaş Gazeteciler Derneği, Charlie Hebdo seçkisi yayımlamasının ardından tehdit ve polis ablukasıyla karşılaşan Cumhuriyet gazetesine dayanışma açıklaması yaptı.

ÇGD Yönetim Kurulunun yaptığı açıklamada Cumhuriyet gazetesinin yanında oldukları ve inançlara olan saygı ve hassasiyet çerçevesinde özenle oluşturulmuş bu seçkiye yer verilmesinin, aynı zamanda insanlık değerlerine sahip çıkılması anlamına geldiği belirtildi.

"Emniyet güçlerinin gazetenin basıldığı matbaayı basması ve gazete bürolarını abluka altına alması sözde tedbir açıklamalarıyla örtülemeyecek bir hedef göstermedir" ifadelerinin yer aldığı açıklamada polisin Cumhuriyet gazetesini açıkça hedef gösterdiği ve islamcı teröristlere adres bildirdiği belirtildi.

Yapılan üzüntü ve demokrasi açıklamalarının altında AKP'nin bu ülkeyi dini referans alan neo-liberal bir cehenneme çevirme isteğinin yattığı ifade edilen açıklamada "yüzde vererek ülke nüfusunun büyük bölümünün Müslüman olduğunu söylemek, sinsice karanlıkta bekleyen katilleri cesaretlendirmektir. Yüksek yüzde oranları katliamların, suikastların meşruiyet dayanağı yapılmak istenmektedir" dendi.