CRI Heyeti Yön Radyo'yu ziyaret etti

Çin Uluslararası Radyosu (CRI) Başeditör yardımcısı Ma Weigong beraberindeki beş kişilik heyet ile YÖN Radyo’yu ziyaret etti.

Yön Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Kılınç ile görüşen heyette, CRI Batı Asya ve Afrika Yayın Merkezi Başkan Yardımcısı Xia Yongmin, Yeni Medya Yönetimi Merkezi Başkan Yardımcısı Zhao Jian, Batı Asya ve Afrika Yayın Merkezi İbranice Servisi Başkan Yardımcısı Tu Longde, Yeni Medya Yönetimi Merkezi İşbirliği ve Tanıtım Başkan Yardımcısı He Qing yer aldı.

Türkiye’ye ayak basar basmaz YÖN Radyo ekibinin sıcak misafirperverliğiyle karşılaştıklarını belirten Ma Weigong, CRI başkanı ve tüm mensuplarından Yön Radyo’ya selam getirdiğini söyledi.

CRI ile YÖN Radyo arasındaki işbirliğinin etkili bir mekanizmaya dönüştüğünü söyleyen Ma, iki kurumun özellikle yeni medya, kültür sanat, müzik sinema gibi alanlarda büyük işbirliği potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

Yeni medyayı çok iyi değerlendirmek gerektiğine özellikle dikkat çeken Ma, CRI ile Yön arasındaki işbirliğinin somut adımlarla ilerlediğine vurgu yaptı.

Türkiye sinemasına olan ilgisini de anlatan CRI Başeditör yardımcısı Ma Weigong Nuri Bilge Ceylan’ın Uzak filmini seyrettiğinde çok duygulandığını söyledi.

(soL - Haber Merkezi)