CNN, Ukrayna ile Rusya'yı birleştirdi!

Amerikan CNN televizyonunun Ukrayna krizini konu alan bir haberinde, Rusya ve Ukrayna aralarında sınır olmayan tek bir ülkeymiş gibi gösterildi.

Henüz kısa bir süre önce Ukrayna ordusu için 'ABD yanlısı birlikler' ifadesini kullandığı için özür dileyen CNN, 'Ukrayna'nın doğusunda Rus işgali' başlıklı haberinde Rusya ve Ukrayna'yı aynı ülkeymiş gibi gösterdi.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Amerikan haber kanalında sunucunun önünde durduğu haritada Rusya ve Ukrayna dışındaki tüm Avrupa ülkeleri koyul yeşil renkle gösterildi. Haritada Rusya ve Ukrayna ise aynı açık yeşil renkle gösterilerek bölgenin üzerine Rus bayrağı yerleştirildi, böylece iki ülke arasındaki sınır gözlerden gizlenmiş oldu.

Kanal, haritayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Bu nedenle de haritadaki çizimin bir hata mı yoksa bilinçli editoryal bir karar mı olduğu bilinmiyor.

CNN kanalı kısa bir süre önce de Washington'ın Ukrayna yönetimine ölümcül silah yardımı yapılıp yapılmayacağı konusunda bir haber yapmış, haberde Ukrayna ordusu için 'ABD yanlısı birlikler' altyazısını kullanmıştı. Kanal, kısa bir süre önce bu gaf nedeniyle özür diledi.