CNN Türk muhabiri AKP'ye kızan vatandaşı yayından aldı

Akçakale ilçe merkezine dün düşen top mermisi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti 10 kişi ise yaralandı. Olay sonrası bölgede canlı yayın yapan <em>CNN Türk</em> muhabiri, yaşanan olaydan AKP’yi sorumlu tutan bir vatandaşı yayından aldı.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçe merkezine düşen top mermisi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti 10 kişi ise yaralandı. Yaşanan olayın ardından CNN Türk muhabiri Hakan Tunç bölgede gerçekleştirdiği canlı yayında mikrofonu Akçakaleli vatandaşlara yöneltti. Vatandaşlardan birinin yaşananların sorumlusu olarak AKP ve diğer milletvekillerini göstermesinin ardından muhabir vatandaşı yayından aldı.

Mikrofonu alan bir Akçakaleli vatandaş “Türkiye’de sahipsiz bir kent varsa o da Akçakale’dir” derken sözlerine “AKP buraya bir baksın” diyerek devam etmek istiyor fakat muhabir mikrofonu hemen başka bir vatandaşa uzatıyor.

“Suriye savaşmıyor, Türkiye savaşıyor. Bir aydır çoluk çocuğumuzun üzerine bomba yağıyor” diyen başka bir Akçakaleli vatandaş ise yaşananların sorumlusu olarak yine hükümeti ve muhalefeti gösteriyor. “Zamanımız kalmadı” diyerek vatandaşın sözünü kesmeye çalışan muhabire, vatandaş “özellikle burayı kesiyorsun” diyerek kızıyor.

Daha önce de canlı yayında bir muhalifi çatışmaya uğurlamışlardı
Daha önce de başka bir CNN Türk muhabiri, Akçakale’de iki muhalifi canlı yayına çıkarmıştı. Muhaliflerden bir tanesi “Şimdi 10 dakika sonra arkadaşı ben göndereceğim, çatışmaya gidecek o yüzden zamanınızı da almayacağız inşallah” demiş, muhabir ise, “Tamam biz de zamanınızı almayalım” diyerek muhalifleri çatışmaya uğurlamıştı.

(soL- Haber Merkezi)