Cizre'deki bodruma girildi!

TRT Haber, geçtiği "son dakika" haberinde, Cizre’de güvenlik güçlerinin bir binanın bodrumuna girerek 60'a yakın kişiyi "etkisiz hale getirdiğini" duyurdu. İlk duyurulduğunda 60 olarak bildirilen ölü sayısı, daha sonra 30'dan fazla diye değiştirildi.


GÜNCELLEME
TRT Haber'in Cizre'deki ölü sayısını 60 olarak bildirmesinin ardından geri adım attı. TRT Haber'in ardından bodrumdaki ölü sayısını 60 olarak giren AKP medyası ilerleyen saatlerde bu sayıyı 30'a düşürmüştü. Yandaş medyadaki "sayı" manipülasyonu ortaya çıkarken, kesin sayıya ilişkin bir bilgi ise hala netlik kazanmadı.


GÜNCELLEME
DİHA'daki habere göre, saldırıların olduğu mahalleden Cizre Devlet Hastanesi morguna cenazeler getirildiği bildirildi. 


GÜNCELLEME
Med Nuçe'ye bağlanan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Haberin doğruluğunu teyit edemedik ama bu gece dehşet bodrumunda büyük bir patlama olduğunu biliyoruz" ifadesini kullandı.

GÜNCELLEME
Cumhuriyet'teki habere göre, aralıların olduğu Cizre Bostancı Sokak 23 numaraya bu akşam saat 17.00 - 19.00 saatleri sıralarında operasyon düzenlendi.  Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, operasyon daha önce kuşatma altına alınan 23 numara ve çevresindeki 5, 6 binaya yönelik olarak düzenlendi. Polis ve askerlerin düzenlediği operasyon sırasında 60’a yakın kişinin öldüğü öğrenildi.

Operasyona ilişkin ayrıntılı bilgilerin henüz Ankara’daki Genelkurmay Karargahı ve Başbakanlığa iletilmediği, operasyonun kesin sonuçlarının ortaya çıkmasından sonra ayrıntılı bilgilendirmenin yapılacağı öğrenildi. 

DİHA'nın Cizre Muhabiri Cihan Ölmez, konuya dair Twitter hesabından "Bodrumdaki yaralılara ilişkin elimizde bilgi yok. Bilindiği gibi iletişim/ulaşım kesilmiş. Polis ve TRT infaz edildiklerini belirtiyor" yazdı.

DİHA, iddialara ilişkin haberinde "Yerel kaynaklar ise 17.00 ila 18.00 sularında bölgeden şiddetli patlama sesleri geldiğini, ancak silah sesi duyulmadığını bildirdi... Kanalizasyon rögarları kapatılarak, kimyasal madde atılmış ve bu maddenin bugün içme suyuna karıştığı yönünde bilgi alınmıştı." dedi.


TRT Haber, Cizre'deki bir binanın "bodrum"unda olduğu belirtilen 60 kişinin "güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildiğini" duyurdu.

TRT Haber tarafından geçilen son dakika haberinde: Güvenlik güçleri Cizre'de teröristlerin kontrolündeki bodrum kata girdi. 60'a yakın terörist etkisiz hale getirildi" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Özgü Gündem'in resmi Twitter hesabından atılan bir tweet'te "Cizre'de mahsur kalan yaralılardan haber alınamıyor. Sosyal medyadaki Bazı hesaplarda içerdekilerin infaz edildiği bilgisi servis ediliyor" ifadelerine yer verildi.

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, TRT'nin iddiasına ilişkin Twitter'dan şu mesajları paylaştı: