Cihan muhabirleri polis aracından çalışıyor

Yüksekova'da CHA muhabirlerinin polisle işbirliği tepki çekiyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşanan olaylarda polis kamerası veya güvenlik kameralarından kayda alınan görüntülerin Emniyet tarafından Cihan Haber Ajansı'na (CHA) özel olarak servis edilmesi ve bu ajans muhabirlerin haberleri polise ait zırhlı araçlardan izlemeleri Hakkari’de görev yapan gazetecilerin tepkisine neden oluyor.

Yüksekovahaber.com sitesinin haberine göre, ilçede geçtiğimiz günlerde bazı evlere yapılan baskın görüntülerinin sadece CHA muhabiri ile paylaşılmasını soran gazetecilere Hakkari Valisi Muammer Türker böyle bir şeyin söz konusu olamayacağını belirtmiş, “Benim iznim olmadan basınla paylaşılamaz, paylaşılsa dahi sadece bir basın kuruluşu ile paylaşılması gibi bir durum söz konusu olamaz” demişti.

Vali Türker kabullenmediği bu olayı araştırıp gazetecilere döneceğini belirtmişti. Ancak son olarak ilçedeki bir bombalama olayı ile ilgili olay yerindeki iş yerlerine ait el konulan güvenlik kamerası kayıtlarının sadece Cihan Haber Ajansı ile paylaşılması ilçede görev yapan polis teşkilatı ve sözkonusu ajans arasındaki bağı tekrar ortaya koydu.

Yerel basın, kim oldukları pek bilinmeyen CHA muhabirlerinin tüm toplumsal olaylarda polis araçlarının içinde çalıştığına dikkat çekiyor.