Cihadçı gazeteci soL gazetesinin haberine fena içerlemiş…

soL gazetesinin sayfalarına taşıdığı “cihad nutukları” atan “gazeteci” Fatih Tezcan, A Haber’de çıktığı bir televizyon programında yaptığı konuşmayla habere ne kadar içerlediğini ortaya koydu.

Suriyeli silahlı çetelerle hareket eden ve onlara ateşli nutuklar atan “gazeteci” Fatih Tezcan, A Haber adlı televizyon kanalındaki “Satır Arası” programının konuğu oldu.

"Gazeteci" muhaliflere işe yarar silah gitmemesinden şikayetçi
Gazeteciden çok Suriyeli “muhalif” örgütlerin üyesi gibi konuşan Tezcan, katıldığı televizyon programında Suriyeli silahlı gruplara “işe yarar silah” gitmemesinden şikâyet ederken, onlarca sivil katliamı gerçekleştiren silahlı çetelerin sivil halkın güvenliğine büyük önem verdiğini iddia etti.

soL gazetesinin haberine içerlemiş
Programın sunucusunun Türkiye’deki muhalefetin Suriye konusundaki tutumuna ilişkin soruya verdiği yanıtta soL gazetesinin hakkında yaptığı habere ne kadar içerlediğini ortaya koyan Tezcan şu ifadeleri kullandı:

“1 Ekim’de çıkan soL gazetesi bizimle ilgili yalan bir haber yaptı. Bu haberi ilk alan İran dini lideri Hamaney’in sitesi oldu. Türkiye Komünist Partisi’nin yayın organının bizimle ilgili yaptığı haberi neden 1 saat 54 dakika sonra İran’ın sitesi alabilir ki...”

soL gazetesinin haberinin neresinin yalan olduğuna dair tek bir cümle kuramayan Tezcan'ın, haberi bir İran sitesinin almasıyla neyi ispat etmeye çalıştığı ise anlaşılamadı.

Tezcan kimdir?
Programda gazeteci-yazar olarak tanıtılan Fatih Tezcan’ın cihadçı militanlara “Esad’ı destekleyenler kâfir, müşrik” diye nutuk atarken çekilmiş görüntüleri ise Youtube’da yayınlanmıştı. Konuyu gündeme taşıyan soL gazetesi, Tezcan’ın nasıl bir “gazeteci” olduğunu gözler önüne sermişti.

Tezcan Facebook hesabında, Halep’teki saldırıları örgütleyen Tevhid Tugayı komutanı Abdülkadir Salah ile samimi fotoğraflarını yayınlamış, silahlı çetenin komutanını “sadık dost” olarak nitelemişti.

Tezcan Suriye’de kimlerle hareket ediyor?
Tezcan’ın yalan olarak nitelediği haberde yer alan bir diğer önemli bilgi birlikte hareket ettiği Tevhid Tugayı olmuştu. Selefiler’e yakın bir silahlı grup olan Tevhid Tugayı, Özgür Suriye Ordusu’ndan bağımsız hareket ediyor. Kurucusu daha önce Irak’ta da savaşmış olan bir cihadçı. Grup cihad uğruna yabancı militanların da Suriye’de savaşmasına sıcak bakıyor. Bünyesinde Libyalı cihadçı militanlar da savaşıyor.

(soL - Haber Merkezi)