ÇGD'den Nuh Köklü açıklaması

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden yapılan açıklamada, gazeteci Nuh Köklü'nin katilinin cezalandırılması ve İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi talep edildi.

Haber Merkezi

Çağdaş Gazetecilier Derneği (ÇGD) tarafından yapılan "Katiller cezalandırılsın, katilleri artıracak iç güvenlik paketi geri çekilsin" başlıklı açıklama şöyle:

Gazeteci Nuh Köklü, akıl almaz ve açıklanamaz bir cinayetle öldürüldü. Kameraman Yılmaz Koçyılmaz, polisin keyfi kelepçe ısrarı nedeniyle öldürüldü. Yaşadığımız ülke üniversite öğrencisi kadınların benzin dökülerek yakıldığı, insanların kartopu oynarken bıçaklandığı, polisin kelepçe takarken ölüme sebebiyet verdiği bir yer haline geldi. Hiç biri münferit olmayan bu olaylar şiddetin toplumsal yaşamın mayası haline getirildiğini gösteriyor. Bu ülkede kadın olmak veya kartopu oynamak öldürülmemize neden olabiliyor. Tüm bunlar, iktidar tarafından yaratılan nefret toplumunun korkunç sonuçlarıdır ve akasında Berkin Elvan’ın acılı annesinin miting meydanlarında yuhalatılması, Soma’da maden işçilerinin tekmelenmesi, iktidar tarafından kadınlığın sürekli aşağılanması, küçücük çocuklara terörist denmesi, esnafın polis ilan edilmesi, hakaret etmenin yönetim anlayışı haline getirilmesi vardır. Bunların arkasında Erdoğan’ın ve AKP’nin diktatöryası uğruna yaratılmış bir ülke vardır.

AKP iktidarı önümüzdeki dönemde, kendisine tek tehdit ve alternatif olarak gördüğü sokak hareketini bastırmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırlanıyor. Kendi dışındaki medyayı hem sermaye hem de mahkeme yoluyla abluka altına alan AKP iktidarı bir yandan da kendi seviyesiz ve saldırgan medyasını yaratıyor.

Hal böyleyken polis devleti uygulamalarını iyice yerleştirmek için hazırlanan İç Güvenlik Paketi, tüm toplum tarafından mücadele edilmesi gereken faşizmin yasalaşması ve nüveleri görünen olası bir iç savaşın hukukunu yaratmak istenmesidir. Bu, Yılmaz Koçyılmaz’ın ölümüne sebep olan olay ve kişilerin artırılarak hukuk içine sokulması çabasıdır. Böyle oldukça, AKP iktidarı döneminde yüzde bin 400 artan kadın cinayetleri daha da artacak, insanların kartopu oynarken veya kelepçe takılabilmesi için öldürülmesi normalleşecektir.

Meclis’te milletvekillerinin çekiçlerle saldırıya uğramasına bile neden olan bu paket bir an önce geri çekilmeli, gerçek adaletin tesis edilmesi ve demokratik hakların genişletilmesi sağlanmalı, Yılmaz Koçyılmaz, Özgecan Aslan ve Nuh Köklü’nün katillerinin cezalandırılarak benzeri yeni cinayetlerin yaşanmaması için tüm tedbirler alınmalıdır.