Cengiz Çandar Erdoğan'a hakaretten ifade verecek

Gazeteci Cengiz Çandar, köşe yazıları nedeniyle "Erdoğan’a hakaret" suçlamasıyla iki ayrı soruşturma için ifade verecek.

Gazeteci Cengiz Çandar, Radikal’de yayımlanan yedi yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla başlatılan iki ayrı soruşturma kapsamında bugün ifade verecek. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, gazeteci Cengiz Çandar’ın müvekkiline yedi yazısında hakaret ettiği iddiasıyla 10 Kasım’da  şikayet dilekçesi vermişti.

Gazeteci Hasan Cemal’le birlikte Bakırköy Adliyesi’ne giderek ifade vereceğini söyleyen Cengiz Çandar, şikayet dilekçesinde hiçbir somut suçlama olmadığını belirtti. Çandar, “Yazılarım kopyalanıp yapıştırılmış. ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kişilik haklarına ağır bir şekilde saldırdığım, algı operasyonu yaptığım ve Cumhurbaşkanı’nı kamuoyu ve halk nezdinde gözden düşürmeye çalıştığım’ iddia ediliyor” dedi.

Cengiz Çandar, Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel’in şikayet dilekçesinde "müvekkilinin halkoyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olduğuna" vurgu yapıldığını ifade etti.

'BEN BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM'

Cengiz Çandar, şunları söyledi:

"Ben 40 yıllık gazeteciyim. Dilekçede, yazılarımın basın hürriyeti içine girmediği belirtiliyor. Basın hürriyetine neyin girip girmeyeceğini bilecek mesleki birikimim ve bilgim var. 7 cumhurbaşkanı gördüm, birine danışmanlık yaptım. Hakaret kavramıyla ilişkim olmaz. Kenan Evren ve Süleyman Demirel’e çok ağır yazılar yönelttik. Onlardan dava gelmedi. Ben böyle bir şey görmedim.”